MG+MSUM

IZOBRAŽEVALNI programi

Izobraževalni in mediacijski programi v MG+MSUM-u temeljijo na prepričanju, da doživljanje umetnosti in njenega konteksta ni samo po sebi umevno, umetnostni muzej pa je lahko pomembni prostor za oblikovanje pogleda na umetnost in družbo ter za izmenjavo in širjenje znanja.

 

Namen izobraževalnih programov je širjenje narativa, ki ga ustvarjajo razstave in dela iz naših zbirk. Vzpodbujajo razvijanje kritične misli v povezavi z moderno in sodobno umetnostjo, družbo in samo-refleksijo muzeja kot institucije. 

 

Pedagoški programi so zasnovani tako, da vzpodbujajo pogovor in so-udeležbo. Predšolskim otrokom skozi igro in gibalne dejavnosti približamo vizualno umetnost, pa tudi institucijo, ki se z umetnostjo ukvarja. Programi za šolske skupine in mladostnike že vzgajajo kritično misel, aktivni odnos do umetnosti in dopolnjujejo obvezne šolske kurikule. Medgeneracijski in družinski programi, ki jih pripravljamo tudi v okviru Kluba Minimalistov in [FOR]UM-a, vzpodbujajo interakcijo med uporabniki in kvalitetno preživljanje prostega časa, velik poudarek pa je tudi na delu z ranljivimi skupinami, ki se velikokrat dogaja izven muzeja.

AKTUALNO

#
MG+

POBARVAJ ME, POIŠČI ME! | Aktivno raziskovanje stalne zbirke (za najmlajše)

01. januar 2021 — 31. avgust 2021
Odkrijte, zakaj so pobarvanke med našimi najljubšimi pripomočki ob vodenih ogledih za najmlajše! Naj vam bo spletna različica izbranih pobarvank v zabavo in pomoč pri odkrivanju umetnosti od doma ter uvodna dejavnost v naša srečanja v živo.
#
MG+MSUM

PRIPRAVA NA MATURO

Matura 2021
Zaenkrat še ne vemo, kdaj in v kakšni zasedbi si bomo lahko skupaj ogledali razstavo del iz naše zbirke umetnosti 20. stoletja (Kontinuitete in prelomi) v Moderni galeriji, smo vam kot dodatno pomoč pri pripravah na maturo pripravili kratek povzetek našega običajnega maturitetnega vodstva.
#
+MSUM

POČITNIŠKI 3M 2021 | počitniški tedni

5. julij 2021 — 20. avgust 2021
Program treh muzejev na Metelkovi! Vsak dan v drugem muzeju skozi igro osvajamo umetnost, zgodovino, etnologijo, se družimo na muzejski ploščadi in gradimo nova prijateljstva!
#
MG+MSUM

POLETNI ČETRTKI 2021 | Delavnice za otroke

Vsak četrtek v juliju in avgustu | 19.00 — 20.00
Večerna poletna muzejska druženja, vodstva in delavnice, vsak četrtek v juliju in avgustu, ko sta Moderna galerija in Muzej sodobne umetnosti Metelkova odprta od 10.00 do 20.00 ure.
#
MG+

PovezujeM 2021 | počitniški tedni

28. junij 2021 — 27. avgust 2021
V času poletnih počitnic vabimo otroke na program delavnic, ki ga organiziramo muzeji ob parku Tivoli. Na petdnevnih delavnicah bomo ob igri, ustvarjanju in druženju nekoliko drugače spoznavali umetnost in zgodovino ter odkrivali, kaj naše muzeje povezuje, kaj pa nas dela drugačne in posebne.