MG+MSUM

IZOBRAŽEVALNI programi

Izobraževalni in mediacijski programi v MG+MSUM-u temeljijo na prepričanju, da doživljanje umetnosti in njenega konteksta ni samo po sebi umevno, umetnostni muzej pa je lahko pomembni prostor za oblikovanje pogleda na umetnost in družbo ter za izmenjavo in širjenje znanja.

 

Namen izobraževalnih programov je širjenje narativa, ki ga ustvarjajo razstave in dela iz naših zbirk. Vzpodbujajo razvijanje kritične misli v povezavi z moderno in sodobno umetnostjo, družbo in samo-refleksijo muzeja kot institucije. 

 

Pedagoški programi so zasnovani tako, da vzpodbujajo pogovor in so-udeležbo. Predšolskim otrokom skozi igro in gibalne dejavnosti približamo vizualno umetnost, pa tudi institucijo, ki se z umetnostjo ukvarja. Programi za šolske skupine in mladostnike že vzgajajo kritično misel, aktivni odnos do umetnosti in dopolnjujejo obvezne šolske kurikule. Medgeneracijski in družinski programi, ki jih pripravljamo tudi v okviru Kluba Minimalistov in [FOR]UM-a, vzpodbujajo interakcijo med uporabniki in kvalitetno preživljanje prostega časa, velik poudarek pa je tudi na delu z ranljivimi skupinami, ki se velikokrat dogaja izven muzeja.

AKTUALNO

#
MG+MSUM

OD BLIZU | program za otroke

januar - april 2023
Kolikokrat ste v muzeju želeli prekršiti pravilo in se samo na hitro, na skrivaj dotakniti določenega umetniškega dela, ga začutiti, spoznati? Trenutna razstava v Moderni galeriji Od blizu je popolna prav za vse vas, radovedne (prstke).
#
MG+

RES od blizu | Atelje ob razstavi | program

februar–april 2023
Komur ni dovolj videti, slišati in otipati dela na razstavi Od blizu in kdor želi tudi sam preizkusiti različne materiale in tehnike, se predati vonjavam umetniškega ateljeja ali pa si le malce odpočiti ob pogledu na domislice otrok, je tu na pravem mestu. Dogaja se marsikaj.
#
MG+

MALI KORAKI | Radovedni prstki

januar - april 2023
Cikel vodstev po razstavi Od blizu je prilagojen starosti in zanimanju predšolskih otrok. Od blizu, v detajle, na pogled in dotik bomo skupaj spoznavali dela velikih slovenskih in hrvaških umetnikov 20. in 21. stoletja.
#
MG+

OTVORITEV | Ajkčeve nove zgodbe

16. marec 2023 | 18.00–20.00
Vabljeni na odprtje razstave slik, nastalih na naših delavnicah za osnovnošolce v letih 2022 - 2023. Na odprtju bo igral pihalni orkester Glasbene šole Franca Šturma.