MG+MSUM

2023

GOSTOVANJE

RAZSTAVA | Ozvezdja mnogoterih želja

London, 17. februar do 4. junij 2023
Razstava se posveča prepletenim nedavnim zgodovinam od osnovanja gibanja neuvrščenih in združuje arhivski material z že obstoječimi in novimi deli, ki povezujejo periferne geografije in pretresajo odnose med časom in spominom.
+MSUM

RAZSTAVA | Dominik Mahnič: Čopičograf 2.0

14. februar–2. april 2023
Dominik Mahnič deluje na vsebinsko in medijsko raznolikem področju urbanih intervencij, slikarstva, mehatronike, videa in interaktivnih inštalacij. V svojem delu izhaja iz predpostavke, da je za nove medije značilen stalen tehnični razvoj orodij.
+MSUM

RAZSTAVA | Vaje v zbirki

28. februar do 4. junij 2023
Razstava Vaje v zbirki izhaja iz razmišljanja o zbirkah in njihovih postavitvah. Tokratna, razširjena postavitev del iz zbirk je sestavljena iz treh delov oziroma treh »vaj« v zbirkah s poudarkom na mednarodni zbirki Moderne galerije.
+MSUM

IZBOR DEL IZ ZBIRKE Moderne galerije | Arteast 2000+

Stalna postavitev v +MSUM, 2023
V trenutni postavitvi predstavljamo dela, ki se nanašajo na koncept umetnost kot delo v jugoslovanskem in pojugoslovanskem kontekstu avantgardnih umetnikov v šestdesetih, sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja ter spremembo koncepta dela umetnikov in njihovih prostorov v devetdesetih letih.
MG+MSUM

SPLETNA RAZSTAVA | Izbor del iz nacionalnih zbirk Moderne galerije in zbirke Arteast 2000+

Spletna razstava
Spletna različica razstave Izbor del iz nacionalnih zbirk Moderne galerije in iz Arteast 2000+, ki je bila na ogled od 19. novembra 2019 do 3. decembra 2021 v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova.
MG+MSUM

Razstave v letu 2023 v MG+MSUM

Program MG+MSUM za leto 2023
Moderna galerija, MG+ Izbor del iz zbirke Art Collection Telekom  marec–junij 2023 Izbor del iz zbirke Art Collection Telekom, ki v okviri...
Arhivske povezave