MG+MSUM

MG+MSUM | Knjigarna +MSUM

 

TOREKNEDELJA: 10.00–18.00

ČETRTEK: 10.00–20.00 (v juliju in avgustu)

ZAPRTO: ob ponedeljkih, 1. januarja, 1 maja, 1. novembra in 25. decembra

 


Knjige v Moderni galeriji in Muzeju sodobne umetnosti Metelkova lahko naročite tudi po pošti. Pišite nam na info@mg-lj.si in navedite, katere publikacije želite. Plačate lahko po povzetju ali po predhodnem plačilu na naš bančni račun.

Knjigarna +MSUM se nahaja v pritličnem delu Muzeja sodobne umetnosti Metelkova, +MSUM, Maistrova 3.

 

KNJIGARNA +MSUM se ponuja kot alternativa muzejskim trgovinam in se smiselno povezuje s knjigarno MG+ in s konceptom +MSUM-a ter njegovega razvoja kot nove enote Moderne galerije. Osredotoča se na kataloge razstav MG+MSUM ter publikacije s področja teorije sodobne umetnosti in kuratorstva, na voljo pa so tudi knjige umetnika, monografske publikacije slovenskih in tujih umetnikov, ter katalogi razstav drugih slovenskih institucij, ki delujejo na področju sodobne umetnosti.

 

POVEZAVE, pritlični del +MSUM-a:

Pritlični del +MSUM-a, imenovan Povezave, je nastal v sodelovanju z umetnico Apolonijo Šušteršič, namenjen pa je interaktivnemu povezovanju muzeja z njegovimi uporabniki, publiko in tudi z različnimi lokalnimi in mednarodnimi akterji. V sklopu Povezav so predstavljena in vizualizirana mreženja +MSUM-a z drugimi akterji in institucijami tako v lokalnem kot tudi mednarodnem prostoru, prostor sam pa združuje knjigarno in »sobo na travi«, ki se v poletnih mesecih razširi tudi na zunanjo teraso in vrt +MSUM.

Povezave so zastavljene tudi kot prostor alternativnih ekonomij, v katerem se poskušajo vzpostaviti pravičnejša razmerja med institucijo in simbolnim kapitalom umetnikov, so prostor za druženje ob seminarjih, bralnih krožkih, družabnih večerih in pogostitvah. Prostor pa je ob enem namenjen posameznim obiskovalcem, ki v njem lahko dobijo tudi kavo ali čaj in prebirajo publikacije MG+MSUM.

 

Kontakt:

T: (01) 241 68 37

E: knjigarna.depo@mg-lj.si

 

Naslov za pošiljke

Moderna galerija / Knjigarna +MSUM

Windischerjeva ulica 2

1000 Ljubljana, Slovenija

 

V knjigarnah MG in MSUM so na voljo nove pridobitve iz serije publikacij Documents of Contemporary Art, ki jo izdaja MIT Press in Whitechapel Gallery od leta 2006. Vsaka posamezna knjiga predstavlja zbirko relevantnih besedil in odlomkov, ki se iz različnih perspektiv posvečajo posameznim temam, praksam ali problematikam, ključnim za razumevanje sodobne vizualne kulture.