MG+MSUM
Razstave
Dogodki
Moderna galerija
Cankarjeva 15, Ljubljana
ODPRTO: torek — nedelja | 10.00 — 18.00
Muzej sodobne umetnosti Metelkova
Maistrova 3, Ljubljana
ODPRTO: torek — nedelja | 10.00 — 18.00
MG+

RAZSTAVA | Od blizu: Ohranjanje, varovanje in konserviranje-restavriranje del moderne in sodobne umetnosti

22. december 2022–2. april 2023
V projekt Od blizu je povezanih šest partnerskih ustanov. Tri nosilne so Moderna galerija, UL ALUO in MSU Zagreb, ter pridružene UL FKKT, ZVKDS RC in ALU Zagreb
+MSUM

IZBOR DEL IZ ZBIRKE Moderne galerije | Arteast 2000+

Stalna postavitev v +MSUM, 2023
V trenutni postavitvi predstavljamo dela, ki se nanašajo na koncept umetnost kot delo v jugoslovanskem in pojugoslovanskem kontekstu avantgardnih umetnikov v šestdesetih, sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja ter spremembo koncepta dela umetnikov in njihovih prostorov v devetdesetih letih.
+MSUM

RAZSTAVA | Dominik Mahnič: Čopičograf 2.0

14. februar–2. april 2023
Dominik Mahnič deluje na vsebinsko in medijsko raznolikem področju urbanih intervencij, slikarstva, mehatronike, videa in interaktivnih inštalacij. V svojem delu izhaja iz predpostavke, da je za nove medije značilen stalen tehnični razvoj orodij.
MG+

RAZSTAVA | Abstrakcija in likovna teorija Marijana Tršarja

15. december 2022–2. april 2023
Razstava, ki se v Moderni galeriji odpira v letu stote obletnice rojstva Marijana Tršarja (1922–2010), sooča dve področji njegovega delovanja: likovno prakso in teorijo.
+MSUM

RAZSTAVA | Vaje v zbirki

28. februar do 4. junij 2023
Razstava Vaje v zbirki izhaja iz razmišljanja o zbirkah in njihovih postavitvah. Tokratna, razširjena postavitev del iz zbirk je sestavljena iz treh delov oziroma treh »vaj« v zbirkah s poudarkom na mednarodni zbirki Moderne galerije.
GOSTOVANJE

RAZSTAVA | Ozvezdja mnogoterih želja

London, 17. februar do 4. junij 2023
Razstava se posveča prepletenim nedavnim zgodovinam od osnovanja gibanja neuvrščenih in združuje arhivski material z že obstoječimi in novimi deli, ki povezujejo periferne geografije in pretresajo odnose med časom in spominom.
GOSTOVANJE

RAZSTAVA | Nazaj k začetkom internacionalizma. Prizori devetdesetih let danes

Van Abbemuseum, Eindhoven, Nizozemska | 19. november 2022 do 30. april 2023
Razstava Nazaj k začetkom internacionalizma raziskuje dogodke, ideje in zgodbe iz devetdesetih let in njihove odmeve v današnjem svetu. Konec hladne vojne, pandemija aidsa in vse večja globalizacija so pripeljali do dramatičnih sprememb tudi v svetu umetnosti. Kaj se je z vprašanji in izkušnjami tistih dni zgodilo potem?
MG+MSUM

IZBOR PUBLIKACIJ V KNJIGARNAH

Ponudba v knjigarnah MG+MSUM
Ponudba v knjigarnah MG+MSUM je usklajena z galerijskim programom in osredotočena na umetnostne monografije ter kataloge preteklih in aktualnih razstav.
MG+

NO MO WO

25. 2. 2022
Non-grupa, foto: Črt Piksi

ePub: Razred in redistribucija in Arhitekturne disonance

izid e-publikacij
Na platformi L'Internationale Online sta izšli novi elektronski publikaciji z naslovom Razred in redistribucija ter Arhitekturne disonance.
Introspektiva