MG+MSUM

O organiziranih ogledih

Organizirani ogledi, delavnice in ostali izobraževalni programi so namenjeni predškolskim, osnovnošolskim in srednješolskim skupinam, študentom, skupinam univerz za 3. življensko obdobje ter ranljivim skupinam, ki prihajajo na ogled organizirano. V glavnem se navezujejo na tekoče razstave, lahko pa so tudi samostojni.

 

 

 

Od leta 2011 potekajo na dveh lokacijah - v Moderni galeriji (MG+), muzeju moderne umetnosti na Cankarjevi 15 in v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM) na Maistrovi 3. Skupine se lahko odločijo za ogled ene ali več razstav, lahko pa izberejo tudi ogled dveh razstav na obeh lokacijah.

 

V primeru, da skupina nima možnosti obiskati nas v muzeju, določene aktivnosti lahko izvajamo tudi na drugih lokacijah v sklopu programa Muzej na obisku.

 

 

NAJAVE SKUPIN IN VEČ O PROGRAMIH

 

Dana Terzić

T: (01) 2416 804  |  (01) 2416 800

Adela Železnik

muzejska svetnica in vodja izobraževalnih programov

E: izobrazevanje@mg-lj.si

 

T: (01) 2416 808  |  (01) 2416 800

E: adela.zeleznik@mg-lj.si

 

Naročila vodstev sprejemamo najmanj pet delovnih dni pred želenim terminom. Ker so razstave vsebinsko bogate, prostori pa omejeni, je lahko na enkrat na razstavi največ 30 oseb. Najmanjši možni zamik med vodstvi je 30 minut.

 

 

Skupine do 30 oseb Skupine do 10 oseb
učenci, dijaki, študenti, upokojenci: 2,00  učenci, dijaki, študenti, upokojenci: 2,50 

odrasli: 3,50 

odrasli: 5,00 

(do dva spremljevalca imata brezplačen vstop)

(eden spremljevalec ima brezplačen vstop)

   
doplačilo doplačilo
na osebo za vodstvo: 1,00 € na skupino za vodstvo: 10,00 €
na osebo za vodstvo po dveh razstavah: 2,00 € na skupino za vodstvo po dveh razstavah: 20,00 €

na osebo za vodstvo z delavnico: 2,00 €

na skupino za vodstvo z delavnico: 20,00 €
   
predšolske skupine, ranljive skupine: brezplačen vstop

 

 

 

VARNOSTNI UKREPI ZA PREPREČEVANJE ŠIRJENJA COVIDA 19

Spoštovani učitelji in profesorji, dragi naši učenci in dijaki,

 

zaradi trenutnih zdravstvenih razmer in prostorske muzejske razporeditve bo naš redni progam za organizirane skupine nekoliko spremenjen.

 

Vodeni ogledi bodo potekali kot do sedaj. Razstavo si lahko (vodeno) ogleda ena skupina z največ 30 otrok iz istega razredaObvezne so prijave in seznam udeležencev.

 

Skupine brez (muzejskega) vodstva morajo svoj prihod obvezno napovedati oz. naročiti termin obiska. Brez potrjenega termina obisk skupine žal ni mogoč. V skupini je lahko največ 30 oseb. Nujno je treba priložiti seznam udeležencev.

 

Med obiskom posameznih skupin je treba upoštevati časovni presledek, in sicer najmanj 45 minut za vodene skupine in 60 minut časovnega presledka za skupine brez vodstva. 

 

Do nadaljnjega so za šolske skupine odpovedane vse delavnice ob vodstvih.

 

Prosimo, bodite potrpežljivi pri prihodu in odhodu iz muzeja. Ker vam želimo zagotoviti najboljšo možno varnost in hkrati prijeten obisk naših galerijskih prostorov, bo včasih treba počakati na vhod/izhod druge skupine.

 

Maske so v vseh muzejskih prostorih obvezne, razen za otroke do 12. leta. 

Želimo vam vesel začetek ter uspešno in zdravo šolsko leto!