MG+MSUM

2021

MG+

PovezujeM 2021 | počitniški tedni

28. junij 2021 — 27. avgust 2021
V času poletnih počitnic vabimo otroke na program delavnic, ki ga organiziramo muzeji ob parku Tivoli. Na petdnevnih delavnicah bomo ob igri, ustvarjanju in druženju nekoliko drugače spoznavali umetnost in zgodovino ter odkrivali, kaj naše muzeje povezuje, kaj pa nas dela drugačne in posebne.

POČITNIŠKI 3M 2021 | počitniški tedni

5. julij 2021 — 20. avgust 2021
Program treh muzejev na Metelkovi! Vsak dan v drugem muzeju skozi igro osvajamo umetnost, zgodovino, etnologijo, se družimo na muzejski ploščadi in gradimo nova prijateljstva!
MG+MSUM

POLETNI POČITNIŠKI TEDNI 2021

28. junij 2021 — 27. avgust 2021
Poletne počitniške tedne v Moderni galeriji (MG+) in Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM) organiziramo v sodelovanju z Društvom za izvajanje filmske vzgoje Slon in drugimi muzeji v soseščini.
MG+MSUM

​POLETNA MUZEJSKA NOČ | obrazstavni program za otroke in družine

Sobota, 19. junij 2021 | 18.00 – 24.00
Brezplačne delavnice in druženja za vse generacije v najdaljši muzejski noči.
MG+

JUNIJ 2021 | KLUB MINIMALISTOV | Zajtrk na travi (zaključek sezone)

Sobota, 19. junij 2021 | 11.00 – 13. 00
Igriva razstava sodobnega umetnika Tobiasa Putriha bo nepozaben zaključek (nenavadne) sezone Kluba Minimalistov in zanimiv uvod v poletne muzejske aktivnosti. Čakajo nas kartonske prostorske konstrukcije, velikanski milni mehurčki, neonske barve, lesene sestavljenke.
MG+MSUM

ZOOM VODENI OGLEDI

Za dijake in študente
Naši vodiči Janja Zupančič, Urška Sterle in Miha Valant vas bodo popeljali skozi razstavne dvorane Moderne galerije (MG+) in Muzeja sosobne umetnosti Metelkova (+MSUM) ter vam na ta način poskušali popestriti ure pouka na daljavo.
MG+MSUM

MALI KORAKI

Za vse generacije
Cikel vodstev #ostanidoma je nastal že spomladi 2020, v času zaprtja muzejev. Gre za »sprehode« po moderni in sodobni umetnosti, ki so podobni našim muzejskim druženjem, ko Mali koraki pogumno stopajo novim izzivom naproti.
MG+MSUM

PRAVLJICE V NEPRAVLJIČNEM ČASU

Za vse generacije
Poslušajte zvočno darilo otrokom, ki je nastalo v času jesenskih počitnitnic pod mentorstvom vokalne umetnice Shreye.
MG+

ČUDEŽNI ČAJ | Delite z nami recept za (babičin) čaj

Za vse generacije
Za desetimi gorami, enajstimi rekami in stotimi cestami je živel hudobni virusni kralj Korona...
+MSUM

(S)TRIP | Stripovsko popotovanje za pogumne

Za vse generacije
Virtualno stripovsko popotovanje, kjer vas čakajo nenavadni stripi, simpatično vodstvo kustosa razstave in zanimive stripovske naloge po navodilih ekipe Pijanih zajcev. Vendar pozor, naši striparji opozarjajo - naloge so precej zahtevne, zato pa toliko bolj zabavne. Le pogumno!
MG+

MEDNARODNI DAN MUZEJEV | Črna soba, vodeni ogled za otroke

18. maj 2021 | 17:00
Na dan muzejev se bomo lotili muzejska vodstva nekoliko drugače – po ogledu fotografskih del na naši stalni zbirki, se bomo sprehodili po skritih hodnikih muzejske kleti in potrkali na vrata fotografskega ateljeja.
MG+

MAJ 2021 | KLUB MINIMALISTOV | Magično oko

08. maj 2021 — 08. april 2021
Na delavnicah Magično oko raziskujemo umetnine iz naše stalne zbirke in se učimo tehnik stop-motion animacije s pomočjo mentoric iz Društva za izvajanje filmske vzgoje Slon.
MG+MSUM

PRIPRAVA NA MATURO

Matura 2021
Zaenkrat še ne vemo, kdaj in v kakšni zasedbi si bomo lahko skupaj ogledali razstavo del iz naše zbirke umetnosti 20. stoletja (Kontinuitete in prelomi) v Moderni galeriji, smo vam kot dodatno pomoč pri pripravah na maturo pripravili kratek povzetek našega običajnega maturitetnega vodstva.
+MSUM

SVETOVNI DAN PLESA | Del trenutka, fotografsko-plesna delavnica

29. april 2021 | 16:30
Na svetovni dan plesa bomo plesali, fotografirali, se igrali in eksperimentirali... Na razstavi si bomo ogledali, kako je fotograf Božidar Dolenc zabeležil trenutke sodobnega plesa na umetniških in kulturnih manifestacijah ter poskušali začutiti avtorjevo »prisotnost« na teh fotografijah.
+MSUM

MAREC 2021 | KLUB MINIMALISTOV | Situacije, fotografska delavnica

06. marec 2021 | 11:00
Situacija je resna... po dolgem času se končno družimo! Ogledali si bomo fotografske cikle Božidarja Dolenca in potem tudi sami vzeli fotografske aparate v roke. Sprehodili se bomo po naši muzejski četrti in poiskali ter zabeležili zanimive ulične situacije, urbane pojave, mestne podobe.
MG+

SLON V MUZEJU | Počitniški teden animacije

23. — 26. februar 2021 | 10.00 — 15.00
Vabljeni na produkcijsko delavnico animacije v času zimskih počitnic, na katerih se boste naučili osnov animacije, spoznali tehniko stop-motion in skupaj z mentorji ustvaril čisto pravi animirani film.
MG+

KULTURNI PRAZNIK | Program za (pred)šolske skupine

09. — 12. februar 2021
Da bo ves teden kulturno obarvan, smo za predšolske in šolske skupine prilagodili program POBARVAJ ME, POIŠČI ME!
MG+MSUM

PREŠERNOV DAN | animirana čestitka

08. februar 2021 | 14:06
V sodelovanju z društvom Slon je na tokratni zoom delavnici Črke rasto v prostor nastala animirana "lepljenka" Prešernove poezije. Udeleženci so izbrali verz iz Povodnega moža in ga oblikovali v zanimivo animacijo. Upamo, da tudi vi danes uživate v kulturnih vsebinah v družinskem krogu.
MG+MSUM

MINIMALISTI | Program ob Prešernovem dnevu

07. februar 2021 | 10:00
Ker bo letošnji kulturni praznik potekal v nekoliko spremenjenih okoliščinah, se bomo potrudili, da vam bodo muzejska doživetja ostala v prijetnem spominu.
MG+MSUM

Voščilnica za Minimaliste in Minimalistke

Za vse generacije
Medtem ko čakamo na ponovna sproščena druženja in skupna muzejska ustvarjanja, smo za vas pripravili majhno animirano voščilnico. Želeli smo vas nasmejati, spomniti na prijetne trenutke naših prazničnih delavnic in vam podariti kakšno (novo) idejo za ustvarjalne družinske trenutke.
MG+MSUM

SLON V MUZEJU | Virusni avtoportreti

Primerno za mlade od 11. leta naprej
Kako vidimo in dojemamo sebe v teh virusnih časih? Ali nam je bivanje v izolaciji odkrilo kakšne nove plati naše osebnosti, nekaj, česar poprej nismo poznali in se je pokazalo šele v času (prisilnega) mirovanja? Animacija v sodelovanju z Društvom za izvajanje filmske vzgoje Slon. Primerno za mlade od 11. leta naprej.
MG+MSUM

VODENI OGLEDI | Za družine oz. člane istega gospodinjstva

30. januar 2021 — 26. februar 2021
Doživite umetnost skupaj z našimi izkušenimi vodiči, ki vam bodo predstavili Moderno galerijo (MG+) in Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM)! Skupaj z njimi boste spoznali zgodovino Moderne galerije ter odkrivali dela moderne in sodobne umetnosti iz nacionalnih zbirk ter svetovno znane umetnostne zbirke Arteast 2000+.
MG+

POBARVAJ ME, POIŠČI ME! | Aktivno raziskovanje stalne zbirke (za najmlajše)

01. januar 2021 — 31. avgust 2021
Odkrijte, zakaj so pobarvanke med našimi najljubšimi pripomočki ob vodenih ogledih za najmlajše! Naj vam bo spletna različica izbranih pobarvank v zabavo in pomoč pri odkrivanju umetnosti od doma ter uvodna dejavnost v naša srečanja v živo.
Arhivske povezave