MG+MSUM

KLUB MINIMALISTOV

Brezplačne delavnice Kluba Minimalistov MG+MSUM potekajo enkrat mesečno - vsako drugo soboto v mesecu. Priporočljiva starost otrok na delavnicah je od 3 do 10 let.

 

 

Že skoraj 20 let naša ustvarjalna druženja temeljijo na tradiciji interaktivnosti, ustvarjalnega pristopa k materialu, uporabi novih medijev in povezovanju različnih umetnostnih področij. V duhu avantgarde se ukvarjamo ne le z likovno umetnostjo, temveč tudi z glasbo, filmom, gledališčem in književnostjo, gostimo umetnike, katerih dela si ogledamo na razstavah in z njimi ustvarjamo na delavnicah. Kaj bomo počeli na naslednji delavnici, katero razstavo si bomo ogledali in v katerem muzeju se bomo dobili, vas vsakič pravočasno obvestimo po elektronski pošti, na Facebook-u ali na naši spletni strani

 

Rezervirajte si torej vsako drugo soboto v mesecu, potrdite svoj prihod in prinesite s seboj dobro voljo in željo po ustvarjanju! Za vse ostalo bomo poskrbeli mi. :)

Prijave za listo Minimalistov MG+MSUM: izobrazevanje@mg-lj.si

 

 

Kaj je Klub Minimalistov MG+MSUM?

Moderna galerija je leta 1995 uvedla redne likovne dejavnosti za najmlajše ob določenih sobotnih dopoldnevih; tako smo želeli otrokom približati moderno in sodobno umetnost z vrhunskimi umetniškimi deli in projekti. Delavnice so potekale ob razstavah, ki so bile trenutno na ogled, in so z metodo učim se, medtem ko ustvarjam interpretirale razstavno vsebino in uporabljene materiale.

 

Leta 1998 smo ob petdesetletnici Moderne galerije ustanovili Klub Prijateljev, sobotno ustvarjalno druženje pa je dobilo formalno obliko Kluba Minimalistov. Namen kluba ni oblikovanje mladih umetnikov, temveč vzgajanje bodočih obiskovalcev galerije, ki bodo odprti, radovedni, kreativni in tolerantni do vsega novega in morda na prvi pogled nerazumljivega. Delavnice se začnejo z ogledom razstave in s pogovorom o delih, temu sledijo dejavnosti, ki otrokom pomagajo razumeti, kaj so ravnokar videli. Dejavnosti večinoma vodijo študenti umetnostne zgodovine ali Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, posebno zahtevne projekte pa tudi umetniki - avtorji razstave.

 

Metodo smo leta 2005 preskusili s projektom Prenašalci, razstavo in videom, ki so ga ustvarili minimalistični veterani (13 let) ob mentorstvu umetnice Polonce Lovšin. V dobrem desetletju minimalistične dejavnosti smo vzgojili rodove otrok, ki so se v Moderni galeriji naučili veliko novega. Leta 2012 se je dejavnost Minimalistov razširila tudi na novi Muzej sodobne umetnosti Metelkova.

 


Kako lahko postanem Minimalist?

Vse kar je potrebno je, da pošljete mail na izobrazevanje@mg-lj.si in dodali vas bomo na našo listo Minimalistov.

 

Obveščali vas bomo, kaj bomo počeli na naslednjih delavnicah, katero razstavo si bomo ogledali in v katerem muzeju se bomo dobili. Redno boste dobivali tudi informacije o naših pedagoških programih, občasnih dogodkih in sodelovanjih, fotografije s preteklih dogodkov ter posebne ponudbe.

 


Kdaj potekajo delavnice in komu so namenjene?

Delavnice potekajo enkrat mesečno - vsako drugo soboto v mesecu, izjemoma julija in avgusta. Priporočljiva starost otrok na delavnicah je od 3 do 10 let.

 

 

Ali so delavnice plačljive?

Ne. Vse sobotne delavnice Kluba Minimalistov MG+MSUM so brezplačne.

 


Ali so obvezne prijave na posamezno delavnico?

Da. Prijave so obvezne, ker je število otrok na delavnici omejeno! Prijavite se lahko na izobrazevanje@mg-lj.si.

 


Ali lahko s seboj pripeljem še koga na delavnico?

Zelo nas veseli, ko s seboj pripeljete svoje starše, stare starše, varuške, velike in majhne prijatelje. Naše delavnice so večinoma namenjene vsem generacijam. Pomembno je le, da ob prijavi na izobrazevanje@mg-lj.si navedete število in imena oseb, ki se bodo udeležile delavnic.

 

 

Rojstni dan želim praznovati v muzeju! Kaj naj naredim?

Vse informacije lahko najdete na spletni strani: ROJSTNI DAN v +MSUM-u!
Program praznovanja vsebuje zabaven ogled razstave sodobne umetnosti, veliko iger, ustvarjalno delavnico in praznovanje ob torti. Izbrani termin pravočasno rezervirajte na izobrazevanje@mg-lj.si.