MG+MSUM

O programih

Otroci

 

Programi za otroke, mladosnike in družine so namenjeni muzejskim prijateljem in obiskovalcem ter njihovemu preživljanju prostega časa. V obliki delavnic, predavanj, pogovorov, vodstev, okroglih miz in druženj omogočajo vsem generacijam podrobnejši vpogled v umetniške zbirke MG+MSUM ter svet moderne in sodobne umetnosti.

 

Najdaljšo tradicijo med programi imajo brezplačne delavnice Kluba Minimalistov MG+MSUM, ki že dvajset let generacije otrok vzpodbuja razmišljati, gledati, doživljati in uživati umetnost.

 

Tudi v času počitnic je pri nas zelo veselo in ustvarjalno. Različne tipe počitniških delavnic (enodnevnih, večdnevnih ali tedenskih) organiziramo samostojno ali v sodelovanju z drugimi muzeji, KUD-i, društvi, organizacijami...

 

Skupaj pa praznujemo tudi rojstne dneve: Rojstni dan v MG+MSUM! je obarvan z veseljem, umetnostjo in prijateljstvom.

 

Z bogatim programom obeležujemo tudi kulturne praznike (Ta veseli dan kulture, Prešernov dan...),  mednarodne dneve in tedne (Mednarodni dan muzejev, Dan družin, Teden otroka...) ter dneve odprtih vrat (Poletna muzejska noč, Kulturni bazar...).

AKTUALNO

#
MG+

POBARVAJ ME, POIŠČI ME! | Aktivno raziskovanje stalne zbirke (za najmlajše)

01. januar 2021 — 31. avgust 2021
Odkrijte, zakaj so pobarvanke med našimi najljubšimi pripomočki ob vodenih ogledih za najmlajše! Naj vam bo spletna različica izbranih pobarvank v zabavo in pomoč pri odkrivanju umetnosti od doma ter uvodna dejavnost v naša srečanja v živo.
#
MG+MSUM

PRIPRAVA NA MATURO

Matura 2021
Zaenkrat še ne vemo, kdaj in v kakšni zasedbi si bomo lahko skupaj ogledali razstavo del iz naše zbirke umetnosti 20. stoletja (Kontinuitete in prelomi) v Moderni galeriji, smo vam kot dodatno pomoč pri pripravah na maturo pripravili kratek povzetek našega običajnega maturitetnega vodstva.
#
MG+

JUNIJ 2021 | KLUB MINIMALISTOV | Zajtrk na travi (zaključek sezone)

Sobota, 19. junij 2021 | 11.00 – 13. 00
Igriva razstava sodobnega umetnika Tobiasa Putriha bo nepozaben zaključek (nenavadne) sezone Kluba Minimalistov in zanimiv uvod v poletne muzejske aktivnosti. Čakajo nas kartonske prostorske konstrukcije, velikanski milni mehurčki, neonske barve, lesene sestavljenke.
#
MG+MSUM

​POLETNA MUZEJSKA NOČ | obrazstavni program za otroke in družine

Sobota, 19. junij 2021 | 18.00 – 24.00
Brezplačne delavnice in druženja za vse generacije v najdaljši muzejski noči.
#
MG+MSUM

POLETNI POČITNIŠKI TEDNI 2021

28. junij 2021 — 27. avgust 2021
Poletne počitniške tedne v Moderni galeriji (MG+) in Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM) organiziramo v sodelovanju z Društvom za izvajanje filmske vzgoje Slon in drugimi muzeji v soseščini.
#

POČITNIŠKI 3M 2021 | počitniški tedni

5. julij 2021 — 20. avgust 2021
Program treh muzejev na Metelkovi! Vsak dan v drugem muzeju skozi igro osvajamo umetnost, zgodovino, etnologijo, se družimo na muzejski ploščadi in gradimo nova prijateljstva!
#
MG+

PovezujeM 2021 | počitniški tedni

28. junij 2021 — 27. avgust 2021
V času poletnih počitnic vabimo otroke na program delavnic, ki ga organiziramo muzeji ob parku Tivoli. Na petdnevnih delavnicah bomo ob igri, ustvarjanju in druženju nekoliko drugače spoznavali umetnost in zgodovino ter odkrivali, kaj naše muzeje povezuje, kaj pa nas dela drugačne in posebne.