MG+MSUM

+MSUM | KLUB MINIMALISTOV | Plastik fantastik

 
 
Drage minimalistke in minimalisti,
 

aprilsko druženje bo v znamenju svetovnega dneva Zemlje. Tokrat se dobimo na nedeljskem mini simpoziju Plastik Fantastik, kjer se bomo družili in razmišljali o vplivu plastike na umetnost, družbo in naš vsakdan.

 

Naša muzejska restavratorka-konservatorka Simona Škorja nam bo razkrila, na kakšne vse načine je plastika povezana z umetnostjo. Spraševali se bomo ali je uporaba reciklažnih odpadkov pravilen pristop pri ustvarjanju (na muzejskih delavnicah), iskali različne možnosti uporabe naravnih materialov in poiskali praktične rešitve za kreativne prstke... S slikarko Dano Terzić bomo raziskovali iz česa vse lahko pridobimo naravne pigmente za slikanje in kako lahko zamenjamo plastične vrečke za shranjevanje s povoščenimi prtički. Z nami bo tudi Jelena Dragutinović iz društva Slon, s katero bodo v tehniki stop motion animacije plastične »smeti« oživele na svetlobni tabli – skupaj bomo ustvarili simpatični video Plastik Fantastik.

 

Družili se bomo to (deževno) nedeljo, 21. aprila 2024, od 15. do 18. ure, v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM, Maistrova 3). Število mest je omejeno, obvezene prijave na izobrazevanje@mg-lj.si.

 

Delavnice so del mednarodnega strokovnega simpozija, ki bo potekal naslednji teden in je posvečen temam deponiranja, konserviranja in restavriranja umetnin ter uporabnih izdelkov iz plastičnih materialov, ki jih hranimo v muzejskih zbirkah. Več o simpoziju starši lahko preberete tukaj.


Lep pozdrav,
Lucija