MG+MSUM

MG+MSUM | MG+MSUM odprta za publiko

Moderna galerija in Muzej sodobne umetnosti Metelkova v soboto, 19. decembra 2020 po skoraj dveh mesecih ponovno na stežaj odpirata vrata vsem umetnosti željnim obiskovalcem. Obiskovalce prosimo, da upoštevajo vsa navodila za preprečevanje širjenja okužb. Muzeja bosta odprta najmanj do 12. januarja 2021.  

 

Odprto vse dni v tednu od 10.00 do 18.00 ure, razen ponedeljka. Veselimo se vašega obiska in vam želimo prijeten ogled aktualnih razstav. 

 

Vabimo vas, da si v Moderni galeriji ogledate izjemno razstavo poljskega umetnika Andrzeja Wróblewskega, Čakalnica, ki nas tematsko še posebej nagovarja v tem času izolacije. V Muzeju sodobne umetnosti Metelkova ne zamudite razstave stripov v okviru festivala Tinta Lewis Trondheim in Pijani zajci. V +MSUM vas vabimo tudi na razstavo Jasmine Cibic, Fundus prizadevanja, s katero umetnica razpira idejo o politično motiviranih kulturnih daril in njihovi vlogi v nacionalnih in političnih strukturah v trenutkih evropske krize v dvajsetem stoletju. V pritičju muzeja je na Prepihu na ogled tudi razstava Jake Babnik, Časovna izravnava, ki se je odprla tik pred zaprtjem muzeja.

 

Vabimo vas tudi na ogled stalnih postavitev Točke v času 1889–1991 in 20. stoletje. Kontinuitete in prelomi v Moderni galeriji, v +MSUM pa Izbora del iz zbirk Modernege galerije, Arteast 2000+ in iz nacionalne zbirke.

 

Do konca meseca je še vedno na ogled spletna razstava Virusni avtoportreti, ki smo jo začeli pripravljati v času prvega vala pandemije, priporočamo pa še vedno ogled video vodstev po aktualnih razstavah v MG+MSUM. 

 

Vabimo vas tudi v obe knjigarni v MG+ in +MSUM, kjer smo za vas pripravili izbor literature za zahtevne bralce umetnosti pa tudi nekatera lahkotnejša darila.

 

Ostanite zdravi!

Vaša MG+MSUM

Priporočamo