MG+MSUM

EPUB | Odrast in napredek

Foto: Staš Kleindienst, Krajina s potepuškimi psi. Olje na platnu, 130×200 cm, 2019.

 

L'Internationale Online je samostojna raziskovalna platforma, ki deluje na pobudo konfederacije sedmih evropskih ustanov in partnerjev s področja moderne in sodobne umetnosti Internacionala. Na spletnem portalu predstavljamo teoretska besedila in umetniške projekte. V sredo, 17. februarja 2021, bo na portalu izšla nova e-publikacija z naslovom Odrast in napredek. Publikacija vključuje zbrane umetniške, teoretske in raziskovalne intervencije, ki podajajo razmislek o dveh navidezno oddaljenih konceptih.

 

V tokratni izdaji predstavljamo tudi dela iz muzejskih zbirk Internacionale. Moderna galerija je za objavo prispevala lanskoletno novo pridobitev, sliko Staša Kleindiensta Krajina s potepuškimi psi iz leta 2019, Museo Reina Sofía pa digitalizirani 16mm barvni film Rose Barba, Empirični efekt, del spletne projekcije, s katero bomo pospremili tokratno izdajo.

 

Vabimo vas, da se naročite na novičnik, ki izhaja vsake tri mesece in spremljate aktualne prispevke, spletne programe, publikacije in aktivnosti Internacionale.

 

E-publikacija bo od 17. februarja 2021 prosto dostopna na povezavi Internationale Online.

 

 

L'Interantionale Online je del štiriletnega programa Naše številne Evrope, ki ga vodi konfederacija muzejev Internacionala s partnerjema Akademijo Valand (Univerza v Göteborgu) in Državnim kolidžem za likovno umetnost in oblikovanje v Dublinu. Podpira jo program Evropske unije Kreativna Evropa, Ministrstvo za kulturo RS in Društvo Igor Zabel za kulturo in teorijo.