MG+MSUM

RAZPIS | 21. bienale sodobne umetnosti Sesc_Videobrasil: Zamišljene skupnosti

Associação Cultural Videobrasil in Sesc São Paulo objavljata razpis za prijavo umetniških prispevkov za udeležbo na 21. bienalu sodobne umetnosti Sesc_Videobrasil z naslovom Zamišljene skupnosti, ki bo potekal med 9. oktobrom 2019 in 2. februarjem 2020 v Sesc 24 de Maio and Galpão VB (São Paulo, Brazilija)​.

 

Prijavijo se lahko umetniki in umetnice, ki ustvarjajo v kateremkoli umetniškem žanru, če so rojeni ali vsaj 5 let bivajo v državah globalnega juga ali pripadajo skupnosti portugalsko govorečih držav ali so predstavniki staroselcev iz drugih držav.    

 

Tema bienala: Nacionalizem se je ponovno pojavil kot tema za kritično razumevanje sporov na obeh straneh političnega spektra. Oblikuje naš čas in zastavlja vprašanja o trajanju in dometu tega novega regresivnega trenda. 21. bienale sodobne umetnosti Sesc_Videobrasil: Zamišljene skupnosti si je sposodil naslov pri klasični študiji o vzponu nacionalizma Benedikta Andersona, da bi raziskal, kako se poetika, ki izhaja iz globalnega juga, ukvarja s tem pojavom. Bienale se ne bo omejil zgolj na domišljijske skupnosti, ki so vezane na nacionalne države ali na ponovni pojav nacionalizma, vključeval bo tudi druge domišljijske skupnosti, ki se razlikujejo od tistih, ki so jih ustanovile nacionalne države.​ Povezava na kuratorsko izjavo [ENG] >>>

 

Besedilo razpisa in postopek za prijavo [ENG] >>>

Rok za oddajo prijave: 10. avgust 2018, ob 18.00 uri