MG+MSUM

POGOVOR Z UMETNIKOM | Sam Durant in Bojana Piškur
Sreda, 5. maj 2021 | 19:00
#

Foto: Sam Durant, Mitologije - Začetek in konec civilizacije, 2020 © Kåre Viemose

 

Ob samostojni razstavi Sama Duranta Predlog za neuvrščene spomenike, Prosto gibanje v Cc Strombeek (Bruselj, Belgija), vas z veseljem vabimo na spletni pogovor med umetnikom Samom Durantom in Bojano Piškur, kustosinjo Moderne galerije, Ljubljana.

 

Pogovor bo v neposrednem prenosu v sredo, 5. maja 2021, ob 19. uri. Po prijavi boste dan pred predavanjem prejeli povezavo, s katero lahko predavanje spremljate na spletu.

 

Registrirajte se tukaj >>>. Vstop prost.

Pogovor bo potekal v angleškem jeziku.

 

__________________

Sam Durant (rojen leta 1961 v Seattlu, trenutno živi v Berlinu) je sodeloval na številnih mednarodnih samostojnih razstavah in bienalih, med njimi Documenta (13), trienale Yokohama, Beneški bienale, Sydney, Busan, Liverpool, Panama in Whitney Bienale. Njegovo delo je del javnih zbirk po vsem svetu. Duranta zastopata Blum & Poe (Los Angeles, New York, Tokio) in Galerija Paula Cooper (New York). Splet: https://samdurant.net/

 

Bojana Piškur dela kot kustosinja v Moderni galeriji v Ljubljani. Njene raziskave se osredotočajo na politična vprašanja in način, na katerega se nanašajo na umetniško področje ali se na njem manifestirajo, posebej v regiji nekdanje Jugoslavije. Njena razstava o gibanju neuvrščenih Južna ozvezdja: poetike neuvrščenih je bila predstavljena v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova, leta 2019 in v Azijskem kulturnem centeru, Gwangju, Južna Koreja, leta 2020.