MG+MSUM

MG+MSUM od doma
17. marec 2020 — 3. maj 2020
#

Foto: Sanja Iveković, Trikotnik, fotografija, 1979, Zbirka 2000+.

 

V Moderni galeriji smo pripravili nekaj spletnih aktivnosti, s katerimi vam želimo omogočiti dostop do aktualnih razstav in del iz naše stalne zbirke, prav tako pripravljamo poseben program v sodelovanju z galerijami iz konfederacije Internacionala, aktivni pa smo tudi pri pomoči vsem, ki v teh dneh to pomoč potrebujejo.

 

Spremljajte naše aktivnosti preko spleta in družbenih medijev.

 

Serija Artemija

V seriji Artemija kustosi Moderne galerije razlagajo svoja najljubša dela iz zbirk Moderne galerije. Serija Artemija je objavljena na naših omrežjih Facebook in Instagram ter na naši spletni strani.

 

Video vodstva po aktualnih razstavah

Trenutno je na ogled video vodstvo po razstavi Karol Radziszewski - QAI/CEE. Karol Radziszewski predstavlja bogat izbor srednje- in vzhodnoevropskega kvirovskega arhivskega gradiva iz zbirke Queer Archives Institute (QAI).

 

Mrežni muzej

Vabimo vas, da si ogledate tudi naše pretekle dogodke – posnetki so vam na voljo v Mrežnem muzeju.

 

Več muh na en mah / čuvaji solidarnosti

Moderna galerija vzpostavlja solidarnostno mrežo "več muh na en mah", preko katere bi na eni strani skušali zajeti umetnike in posameznike s področja kulture, ki so zboleli ali spadajo v rizično kategorijo in so v teh časih izolirani na svojih domovih in rabijo pomoč, ter na drugi strani študente in druge zunanje sodelavce Moderne galerije, ki so praktično čez noč ostali brez vsakršnega dohodka. Študenti se tako iz čuvajev umetniških del spreminjajo v varuhe ranljivih posameznikov na področju umetnosti in kulture.

 

Ob upoštevanju zaščitnih ukrepov bodo nudili pomoč rizičnim posameznikom, torej starejšim in bolnim umetnikom, zaposlenim, upokojenim in zunanjim sodelavcem Moderne galerije, pri nakupu in dostavi osnovnih živil, zdravil in drugih bolj ali manj nujnih opravkov.

 

V prihodnje pripravljamo tudi program 1:1, ki bo usmerjen na nudenje širše pomoči v obliki virtualnih pogovorov in druženja.

 

Če se najdete v zgornjem opisu in živite na področju Mestne občine Ljubljana, nas lahko kontaktirate na: evajera.hanzek@mg-lj.si ali pokličete na telefonsko številko 068 149 441, vsak dan med 10. in 14. uro.

 

Ostanimo zdravi in povezani!

 

Kmalu bodo sledile še nove, dodatne vsebine.

Priporočamo