MG+MSUM

SPLETNA ARHIVSKA RAZSTAVA | Pogled nazaj za pogled naprej
20. marec 2020 — 15. april 2020
#

Pogled nazaj za pogled naprej

kuratorski duo osborn&møller

Odprtje spletne arhivske razstave

 

Zaradi širjenja nove nalezljive bolezni in posledičnega zaprtja muzejev – tudi cerkljanskega – bo spletna arhivska razstava  med 20. marcem in 15. aprilom 2020 v celoti dostopna v svoji prvotni obliki v Mrežnem muzeju Moderne galerije.

 

Kuratorski duo osborn&møller je razstavo pripravil oktobra 2019 za 25. Mednarodni festival sodobnih umetnosti Mesto žensk. Ponovno odprtje sta omogočila društvo Mesto žensk in Muzej sodobne umetnosti Metelkova na povabilo 8. festivala Deuje babe, Cerkno.

 

Spletna razstava Pogled nazaj za pogled naprej izpostavlja dela in umetnice iz arhiva Mesta žensk, ki se osredotočajo na kolektivno delovanje, prekarno delo, strukturno izkoriščanje, solidarnost in poetično protestiranje. Dela po izboru kuratork nagovarjajo edinstveno zgodovino področja nekdanje Jugoslavije in se osredotočajo na družbeno angažirano umetnost. osborn&møller sta razstavo pripravili oktobra 2019 za 25. Mednarodni festival sodobnih umetnosti Mesto žensk.

 

Razstavo si lahko ogledate na povezavi Pogled nazaj za pogled naprej.

 

_________________

osborn&møller sta Emma Møller (DK) in Mary Osborn (GB), neodvisni kuratorski duo, ki ni vezan na nobeno posamično organizacijo, mesto ali državo in ki ustvarja začasne prostore za uprizoritvena srečanja. Zanima ju performans kot praksa, ki lahko zmoti strukture zatiranja, ponovno premisli hierarhije, osvetli izmuzljive meje med telesi ter ponudi prostor za kritično empatijo in domišljijo.

 

Produkcija: Mesto žensk

Koprodukcija: Modera galerija plus Muzej sodobne umetnosti Metelkova, MG+MSUM (Mrežni muzej), Arhiv Mesta žensk

Soorganizacija: MC C.M.A.K. Cerkno ob podpori Občine Cerkno, Muzej sodobne umetnosti Metelkova (Mrežni muzej) in Društvo za promocijo žensk v kulturi – Mesto žensk.

S podporo: i-Portunus (Ustvarjalna Evropa); Mestna občina Ljubljana; Javni sklad RS za kulturne dejavnosti.