MG+MSUM

+MSUM | E-FLUX VIDEO RENTAL | Video projekcije v pritličju

 

EVR (e-flux video rental) je projekt umetnikov Antona Vidokleja in Juliete Aranda. EVR je bil zasnovan kot video arhiv, prostor za projekcije in brezplačna izposojevalnica videov. Video arhiv je predstavljen na VHS kasetah, se pravi na že zastarelih nosilcih. Ravno s tem specifičnim načinom predstavitve in hrambe EVR odpira mnoga aktualna vprašanja muzealizacije, prezentacije in trženja video umetnosti. Projekt je bil zasnovan leta 2004 in prvič predstavljen na Ludlow Streetu 53 v New Yorku. V naslednjih letih se je predstavil na raznih lokacijah po vsem svetu, inventar videov pa se je dopolnjeval z izbori lokalnih kuratorjev, umetnikov in kritikov.

 

Leta 2010 sta umetnika celoten arhiv podarila Moderni galeriji v Ljubljani. Arhiv projekta trenutno obsega več kot 950 videov. Popis vseh video del najdete v brošuri EVR (e-flux video rental), ki jo je ob odprtju Muzeja za sodobno umetnost Metelkova, +MSUM izdala Moderna galerija.

 

EVR (e-flux video rental) je delo umetnikov Juliete Aranda in Antona Vidokla, New York 2004, ki ga je Moderni galeriji doniral e-flux.

 
Priporočamo