IZOBRAŽEVALNI programi

Izobraževalni in mediacijski programi v MG+MSUM-u temeljijo na prepričanju, da doživljanje umetnosti in njenega konteksta ni samo po sebi umevno, umetnostni muzej pa je lahko pomembni prostor za oblikovanje pogleda na umetnost in družbo ter za izmenjavo in širjenje znanja.

 

Namen izobraževalnih programov je širjenje narativa, ki ga ustvarjajo razstave in dela iz naših zbirk. Vzpodbujajo razvijanje kritične misli v povezavi z moderno in sodobno umetnostjo, družbo in samo-refleksijo muzeja kot institucije. 

 

Pedagoški programi so zasnovani tako, da vzpodbujajo pogovor in so-udeležbo. Predšolskim otrokom skozi igro in gibalne dejavnosti približamo vizualno umetnost, pa tudi institucijo, ki se z umetnostjo ukvarja. Programi za šolske skupine in mladostnike že vzgajajo kritično misel, aktivni odnos do umetnosti in dopolnjujejo obvezne šolske kurikule. Medgeneracijski in družinski programi, ki jih pripravljamo tudi v okviru Kluba Minimalistov in [FOR]UM-a, vzpodbujajo interakcijo med uporabniki in kvalitetno preživljanje prostega časa, velik poudarek pa je tudi na delu z ranljivimi skupinami, ki se velikokrat dogaja izven muzeja.

AKTUALNO

#
MG+MSUM

Ali ste še vedno Mini?

od 24. maj 2018
Potrditev prijav za Listo minimalistov
#
MG+MSUM

VOZIČKANJA PO UMETNOSTI | sezona 2018/19

Torek, 27. november 2018 | 16.00—17.00
Vodeni ogledi po razstavah MG+MSUM, ki so namenjeni mamicam, očkom, starim staršem, varuškam in ostalim, ki se sprehajate po Ljubljani z otroškim vozičkom.
#
MG+MSUM

MALI KORAKI | sezona 2018/19

Torek, 27. november 2018 | 17.00—18.00
Vodeni ogledi z aktivnostjo po razstavah MG+MSUM za otroke od 2. do 4. leta
#
+MSUM

IGRIVA ARHITEKTURA | sezona 2018/19

Sobota, 17. november 2018 | 16.00‒18.00
Delavnice na katerih mlade arhitektke in arhitekti z otroki odkrivajo in gradijo nove svetove
#
MG+

KLUB MINIMALISTOV | Praznična!

Sobota, 1. december 2018 | 16.00—​18.00
Na tradicionalni praznični delavnici in druženju ob medenjakih in čaju bomo izdelovali novoletne okraske in voščilnice, obujali spomine na letošnje delavnice in druženja ter uživali v predstavi gospodične Bazilike Zlati ključek.