IZOBRAŽEVALNI programi

Izobraževalni in mediacijski programi v MG+MSUM-u temeljijo na prepričanju, da doživljanje umetnosti in njenega konteksta ni samo po sebi umevno, umetnostni muzej pa je lahko pomembni prostor za oblikovanje pogleda na umetnost in družbo ter za izmenjavo in širjenje znanja.

 

Namen izobraževalnih programov je širjenje narativa, ki ga ustvarjajo razstave in dela iz naših zbirk. Vzpodbujajo razvijanje kritične misli v povezavi z moderno in sodobno umetnostjo, družbo in samo-refleksijo muzeja kot institucije. 

 

Pedagoški programi so zasnovani tako, da vzpodbujajo pogovor in so-udeležbo. Predšolskim otrokom skozi igro in gibalne dejavnosti približamo vizualno umetnost, pa tudi institucijo, ki se z umetnostjo ukvarja. Programi za šolske skupine in mladostnike že vzgajajo kritično misel, aktivni odnos do umetnosti in dopolnjujejo obvezne šolske kurikule. Medgeneracijski in družinski programi, ki jih pripravljamo tudi v okviru Kluba Minimalistov in [FOR]UM-a, vzpodbujajo interakcijo med uporabniki in kvalitetno preživljanje prostega časa, velik poudarek pa je tudi na delu z ranljivimi skupinami, ki se velikokrat dogaja izven muzeja.

AKTUALNO

#
MG+MSUM

Ali ste še vedno Mini?

od 24. maj 2018
Potrditev prijav za Listo minimalistov
#
MG+

TRŠAR | obrazstavni program za Minimaliste

junij — september 2018
Delavnice, vodstva in druženja ob razstavi Draga Tršarja
#
+MSUM

NEBEŠKA BITJA | obrazstavni program za Minimaliste

julij — november 2018
Delavnice, vodstva in druženja ob razstavi Nebeška bitja. Ne človek ne žival
#
MG+MSUM

VOZIČKANJA PO UMETNOSTI | sezona 2018/19

september 2018 ‒ maj 2019
Vodeni ogledi po razstavah MG+MSUM, ki so namenjeni mamicam, očkom, starim staršem, varuškam in ostalim, ki se sprehajate po Ljubljani z otroškim vozičkom.
#
MG+MSUM

MALI KORAKI | sezona 2018/19

september 2018 ‒ maj 2019
Vodeni ogledi z aktivnostjo po razstavah MG+MSUM za otroke od 2. do 4. leta
#
MG+MSUM

POZDRAV BRUCEM! | Kongresni trg

Ponedeljek, 01. oktober 2018 | 16.00 ‒ 20.00
Tradicionalni dogodek Univerze v Ljubljani bo tudi letos postregel s predstavitvijo in pestrim spremljevalnim programom, kulturne organizacije pa imamo posebej za bruce pripravljene brezplačne vstopnice za paleto dogodkov.
#
MG+MSUM

TEDEN OTROKA | Z igro do dediščine 2018

3. ‒ 4. oktober 2018 | 10.00 ‒ 11.30
Brezplačna vodstva in delavnice za šolske skupine , ki so del akcije Skupnosti muzejev Slovenije v organiziraciji Sekcije za izobraževanje in komuniciranje.