MG+MSUM

2020

+MSUM

SLON V MUZEJU 2020 | Poletne počitniške delavnice

20. – 24. julij 2020 + 3. – 7. avgust 2020 + 10. – 14. avgust 2020
V času šolskih počitnic smo v sodelovanju z Društvom za izvajanje filmske vzgoje Slon za vas pripravili tedne Poletnih KreAktivnosti, na katerih boste lahko spoznavali in ustvarjali animirane filme.
MG+

PovezujeM 2020 | Tivolski ustvarjalni krog

29. junij — 3. julija 2020 + 24. — 28. avgust 2020
V času poletnih počitnic vabimo otroke na program delavnic, ki ga organiziramo muzeji ob parku Tivoli.
+MSUM

POČITNIŠKI 3M 2020 | Program treh muzejev na Metelkovi!

6. — 10 julij 2020 + 17. — 21. avgust 2020
Vsak dan v enem od treh muzejev skozi igro osvajamo umetnost, zgodovino, etnologijo, se družimo na muzejski ploščadi in gradimo nova prijateljstva!

POLETJE 2020 | Počitniški tedni

Prijave od 2. junija 2020
Poletne počitniške tedne v Moderni galeriji (MG+) in Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM) organiziramo v sodelovanju z Društvom za izvajanje filmske vzgoje Slon, Slovenskim etnografskim muzejem (SEM), Narodnim muzejem Slovenije (NMS), Lončarskim ateljejem SEM, Narodno galerijo (NG), Mednarodnim grafičnim likovnim centrom (MGLC) in Muzejem novejše zgodovine Slovenije (MNZS).
MG+MSUM

POLETNA MUZEJSKA NOČ 2020 | Delavnice

Sobota, 20. junij 2020 | 19.00 — 21.00
Delavnici za vse generacije! Pred Moderno galerijo prostorska instalacija Veliko suho morje, pred Muzejem sodobne umetnosti Metelkova pa male pisane intervencije za javni prostor.
MG+MSUM

MALI KORAKI | Čuvaji muzeja

Ponedeljek, 18. maj 2020
Današnje druženje je praznično druženje – obeležujemo namreč Mednarodni dan muzejev! Letos sicer v nekoliko bolj umirjenem vzdušju, ker so razstave za večje število ljudi žal še vedno nedostopne, vendar muzeji niso prazni. V njih delajo kustosi in ostali strokovni sodelavci, ki naprej skrbijo za umetniška dela in poskušajo najti nove načine, kako vam približati umetnine in njihove zgodbe.
MG+MSUM

MEDNARODNI DAN DRUŽIN | Umetniške družine

Petek, 15. maj 2020
Ob Mednarodnem dnevu družin vas vabimo, da ta vikend povabite člane svoje družine na virtualni sprehod po naših spletnih zbirkah in razstavah ter skupaj poiščete in spoznate družine, ki živijo v Moderni galeriji
MG+MSUM

MALI KORAKI | Omejitve

Sobota, 9. maj 2020
Zadnji dnevi izolacije postajajo vse bolj naporni, mar ne? Vse težje je upoštevati omejitve in ne-možnosti, ki so pretekla dva meseca zaznamovale naše vsakdanje delo, šolanje in druženja, nam čez noč spremenile svet in določile nova pravila življenja.
MG+MSUM

OSTANI DOMA I Igriva knjiga

Sobota, 25. april 2020
Čeprav je naše tradicionalno druženje v muzeju ob Noči knjige tokrat žal odpadlo, ne bodite žalostni! Obljubimo, da bomo ob prvi priložnosti pripravili lučke za nočna raziskovanja razstav, knjige in ustvarjalni material za druženje ter vas povabili na nočitev v muzeju.

OSTANI DOMA I Omizje

Sobota, 18. april 2020
Cel mesec je že, odkar smo ostali doma! Jutra se pričenjajo z vonjem kave in umirjenimi družinskimi druženji za kuhinjsko mizo. Nikamor se nam ne mudi, ne v šolo, ne v službo. Ali je tudi pri vas kuhinjska miza postala osrednja točka, epicenter dogajanja v stanovanju?

OSTANI DOMA I Sosedi

Sobota, 11. april 2020
Na zadnjem sprehodu so bili naši pogledi usmerjeni visoko proti oknom in balkonom blokov, ki skrivajo različne življenjske zgodbe svojih stanovalcev.
MG+MSUM

OSTANI DOMA I Pozdrav z okna

Sobota, 4. april 2020
V trenutku, ko se nam je spremenila oz. omejila možnost gibanja, se je spremenil tudi naš način dojemanja sveta okoli sebe. Ali so tudi vaši sprehodi (postali) kratki in velikokrat omejeni na iste poti?
MG+MSUM

PRIPRAVA NA MATURO

Torek, 26. maj 2020
Zaenkrat še ne vemo, kdaj in v kakšni zasedbi si bomo lahko skupaj ogledali razstavo del iz naše zbirke umetnosti 20. stoletja (Kontinuitete in prelomi) v Moderni galeriji, smo vam kot dodatno pomoč pri pripravah na maturo pripravili kratek povzetek našega običajnega maturitetnega vodstva.
MG+MSUM

OSTANI DOMA | Vaše hišne razstave

Sreda, 1. april 2020
Minimaliste in minimalistke vabimo, da nam pošljejo fotografijo hišne razstave, in če želijo, nas lahko po njej tudi vodijo, tako kot to počnemo pri Malih korakih. Izdelke bomo uvrstili na spletno razstavo.
MG+MSUM

OSTANI DOMA | Prekinjene igre

Sobota, 28. marec 2020
V času, ko so igrišča zaprta in druženja prepovedana, se še bolj zavedamo, kaj nam pomenijo prijatelji, igra, svoboda… Igrišča, na katerih po navadi uživamo v družbi prijateljev, so naenkrat postala prazna, zapuščena. Kljub temu, da se vaši starši zagotovo trudijo organizirati čim prijetnejše in z igro izpolnjene dneve v karanteni, verjamemo, da vam ta situacija ni preveč všeč.
MG+MSUM

OSTANI DOMA | Mali koraki po Leteči ladji

25. marec 2020
Kako ste preživeli prvi teden brez običajnih aktivnosti, šole in druženj s prijatelji? Verjamemo, da biti zaprt doma ni lahko. Zato smo se odločili, da vas peljemo na sprehode! Na sprehode po (skritih) kotičkih naših muzejev in razstavnih dvoranah, ki jih nekateri že dobro poznate, drugi pa jih šele boste razisk(ov)ali.
MG+

KLUB MINIMALISTOV | Za punce!

Nedelja, 8. marec 2020, 16.00—18.00
Primite svoje mamice, babice, tete, varuške, prijateljice za roko in jih pripeljite v Moderno galerijo na razstavo, packanje, ustvarjanje in druženje.
+MSUM

KLUB MINIMALISTOV | Magično oko

Sobota, 7. marec 2020 | 11.00—13.00
Groharjeve impresionistične poteze bodo zaigrale, Stupičine razmetane igrače na mizi se bodo pospravile, v Spacalovi stolpnici na Downing streetu se bodo prižigale lučke in odpirala okna, Tršarjev kip bo zažarel v mavričnih odtenkih...
+MSUM

SLON V MUZEJU 2020 | Zimske počitniške delavnice

18. februar — 21. februar 2020 | 10:00 — 15:00
V času zimskih počitnic v sodelovanju s prijatelji iz društva Slon organiziramo tedensko produkcijsko delavnico animiranega filma za otroke od 10 leta starosti.
MG+

FEBRUAR 2020 | KLUB MINIMALISTOV | Življenje oblik

Sobota, 15. februar 2020, 11.00—13.00
Nova razstava v Moderni galeriji je kot eksplozija različnih oblik, barv in materialov. Podali se bomo v raziskovanje umetniške prakse V.S.S.D in Alena Ožbolta, odkrivali različne načine ogledovanja in opazovanja njunih nenavadnih umetniških del, se nasmejali ob igrivih naslovih umetnin ter se sprehodilii skozi prostorske slike.
+MSUM

+MSUM | FESTIVAL BOBRI | Mikrolab

28. januar — 1. februar 2020 | 10.00—12.00
Delavnice so del programa 12. ljubljanskega festivala kulturno-umetnostne vzgoje Bobri, ki bo potekal med 18. januarjem in 8. februarjem. Makrolab je čisto pravi umetniško-znanstveni premični laboratorij, s katerim umetniki in znanstveniki potujejo naokoli in raziskujejo svet.
+MSUM

JANUAR 2020 | KLUB MINIMALISTOV | Začetek

Sobota, 25. januar 2020 | 11.00—13.00
Za začetek novega leta vam tokrat podarjamo predstavo Kako je nastal svet v produkciji KUD Ljud, ki govori tako o nastanku kot tudi o koncu sveta, tako o pisanih izvornih mitih različnih kultur, kot tudi o potencialu ekološke katastrofe, ki jo povzroča sodobno človeštvo.
Arhivske povezave
Spletna razstava