MG+MSUM

POLETNA MUZEJSKA NOČ 2022 | MG+MSUM
Sobota, 18. junij 2022, 18:00 – 24:00
#
#

Na ogled v MODERNI GALERIJI, MG+

20. stoletje. Kontinuitete in prelomi.
Razstava del iz nacionalne zbirke Moderne galerije tradicionalno linearnost kronološke postavitve modernističnih del prekinja s problemsko linijo avantgard in partizanske umetnosti, ki enakovredno vstopata v nacionalno zgodovino umetnosti in jo tako obenem tudi prevprašujeta.

Točke v času 1889–1991
Prostorsko krožna časovnica z izborom del, ki predstavlja osvežitev in dopolnitev stalne razstave 20. stoletje. Kontinuitete in prelomi. Osredotoča se na dogodke, ki se tičejo vizualne umetnosti, razen ko pomembnost kakega zlasti razstavnega dogodka, vezanega na druge zvrsti, ne narekuje drugače.

PROGRAM
19:00–21:00 Mesto, delavnica pred Moderno galerijo
20:00, 22:00 Kontinuitete, vodeni ogled po izbranih delih iz stalne razstave Moderne galerije
21:00 Prelomi, tematsko vodstvo po stalni razstavi Moderne galerije


Na ogled v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova, +MSUM

Zasilni izhod 
Mednarodna razstava petindvajsetih umetnikov in kolektivov se posveča vprašanjem sodobnih ekoloških praks, ki se pri iskanju odgovorov na urgentna okoljska vprašanja današnjega časa navezujejo na temo zasilnega izhoda.

Nika Autor v sodelovanju z Obzorniško fronto: Če bi gozdovi govorili, bi se od žalosti posušili 
Trije kratki filmi umetnice in aktivistke, ki se ukvarja z raziskovanjem dokumentarnih ustvarjalnih praks s poudarkom na formi filmskega eseja, video instalacije in fotografije.
Ne zamudite, na ogled samo do 20. junija 2022! 

The Otolith Group: Xenogenesis
Razstava Xenogenesis predstavlja izbor ključnih del v Londonu delujoče The Otolith Group, ki jo sestavljata Anjalika Sagar in Kodwo Eshun. Ta prerez del, nastalih med letoma 2011 in 2018, odraža njuno zanimanje za ustvarjanje »znanstvene fantastike sedanjosti«, kot temu pravita sama, s podobami, glasovi, zvoki in performansi.

Prepih | Ana Likar: Slika 1.1 (druge oblike nemira)
Ana Likar premišljuje o pogojih, v katerih spanje postaja nemogoče, ob tem pa ga vzporeja s strukturno pozicijo umetnosti in pogoji lastnega dela. Video, ki se razteza čez celotni delovni dan muzeja, je bil posnet iz ptičje opazovalnice v naravnem rezervatu Škocjanski zatok tik pred zoro, ko ptičje petje preglasi vse ostale zvoke iz okolice.

PROGRAM
19:00–21:00  Če bi gozdovi govorili, delavnica na muzejski ploščadi
20:00, 21:00, 22:00 predstavitev muzeja in vodeni ogled razstave Zasilni izhod
21:00 predstavitev muzeja in vodeni ogled razstave Zasilni izhod v angleškem jeziku / introduction to the museum and guided tour of the exhibition Emergency Exit, in English
22:00
Brane Zorman - Duh dreves I Dotik, zvočni prostorski dogodek v živo


* Posebna ponudba v knjigarnah MG+MSUM, kjer lahko uporabite tudi bon 21.

Obiščite Kavarno Moderna, ki bo odprta do polnoči! 

 
Priporočamo