MG+MSUM

+Kantina MSUM | Legebitra: Filovaje
Torek, 13. in 20. avgust 2019 | 18.00
#

+Kantina MSUM v sodelovanju z LEGEBITRO organizira dva torkova dogodka iz serije Filovaje.

 

Torek, 13. avgust 2019 in torek, 20. avgust 2019, ob 18. uri

 

Avgustovski cikel Filovaj namenjamo vprašanju zaničevanja telesa. Telo so različne ideologije v zgodovini reprezentirale kot slabši, šibki, umazani, grešni, perverzni, primitivni del človeka. Kot del, ki mora biti pod stalnim nadzorom uma, razuma. Razmišljale_i bomo o (raz)ločevanju med telesnostjo in duševnostjo, o nadzorovanju telesa, o poniževanju, standardiziranju, razvrednotenju telesnega in drugih manifestacijah teh procesov ter njihovih posledicah. Telesno in meseno bomo skušale_i dojeti bolj celostno, kot velevajo tradicije vsakdanjega življenja.

Vodi Dali Regent, filozofinja, aktivistka in predsednica Društva Hiša Filozofije.Filovaje so projekt filozofskih delavnic, predavanj in pogovorov z gosti_jami, s katerimi skušamo preko filozofije razmišljati o aktualnih družbenih pojavih.

 


Dogodek sofinancira Mestna občina Ljubljana.
Delovanje ter programe in projekte Društva informacijski center Legebitra sofinancirata: Študentska organizacija univerze v Ljubljani in Fundacija financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji – FIHO. Stališča organizacije ne izražajo stališč FIHO.

Priporočamo