MG+MSUM

MG+ | POČITNIŠKI TEDEN 2017 | Ajkčeve nove zgodbe

Likovne delavnice za osnovnošolce in srednješolce v sodelovanju z Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani.

 

V zadnjih treh letih Oddelek za restavratorstvo UL ALUO v sodelovanju z Moderno galerijo (MG+MSUM) pripravlja serijo delavnic z naslovom Ajkec z drobnogledom, Kako naredimo, hranimo in varujemo moderno sliko, v katerih spoznavamo tehnologijo nastajanja modernih umetnin. V delavnicah, ki bodo potekale v juniju 2017 na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani (UL ALOU, Kongresni trg 12) ter v Moderni galeriji (MG+, Cankarjeva 15), bomo ugotavljali, kako so nastajale slike v prejšnjem stoletju in iskali vzroke za njihove poškodbe. Na delavnicah bomo sestavljali podokvire, napenjali platno, nanašali in teksturirali podlogo, slikali, poslikali okrasne okvire, si pogledali razstavo slikarjev 20. stoletja v Moderni galeriji, obiskali konservatorskorestavratorsko delavnico in še kaj. Otroške slike, ki bodo nastale v naših delavnicah, bomo razstavili v sklopu konservatorsko-restavratorskih dogodkov ob pripravah na retrospektivno razstavo Marija Preglja v jeseni 2017 v Moderni galeriji v Ljubljani. Po razstavi bodo otroci in mladostniki svoje slike lahko odnesli domov.

 

Termin | 26. junij - 30. junij 2017 | 8.30 do 12.30

 

Cena | 130 € (2. otrok 10 % popusta, 3. otrok 15 % popusta, 4. otrok brezplačno)

 

Prijave in informacije | tamara.trcekpecak@aluo.uni-lj.si

 

Letošnje poletne delavnice bodo potekale na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani na Kongresnem trgu 12. Udeleženci bodo zaradi tehnoloških zakonitosti isti izdelek izdelovali več dni, zato je zaželena prisotnost vseh pet dni. Material, orodje, predpasnike, malico in pijačo dobijo otroci na delavnicah.

 

 

Vodja projekta, idejna zasnova in vodenje delavnic: izr. prof. mag. Tamara Trček Pečak

Strokovni sodelavci: Nada Madžarac, Lucija Cvjetković, Miladi Makuc Semion, Petra Rezar, Gregor Kokalj, Ksenija Čerče

Sodelujoči delovni mentorji: Petra Juvan, Gašper Rems (študenti restavratorstva UL ALUO)

Priporočamo