MG+MSUM

+MSUM | PLESodobno POLETJE 2017 | počitniški teden

 

Začetek poletja bomo na Metelkovi proslavili energično, plesno, ustvarjalno, eksperimentalno! Enotedenske počitniške delavnice bodo povezale vizualne in gibalne sfere sodobne umetnosti, zbudile vse naše čute in prinesle novo dozo kreativnosti!

 

Termin delavnic:

26. – 30. junij 2017 | 8.00 – 16.00 | +MSUM, Maistrova 3

 

Dneve bomo začenjali z ustvarjalno razgibovalnico Pozdrav telesu. Telo bomo pozdravljali od glave do peta, »našpičili«  bomo ušesa za notranji šepet, prisluhnili sebi in pomignili drugim. Napihnili se bomo kot baloni, močno izdihnili in nato poleteli v svoj ples! Po razgibovalnici, ki snov črpa iz joge in raziskovalnih nalog sodobnega plesa, se bomo »preselili« v svet vizualne sodobne umetnosti, kjer nam bodo sodobna umetniška dela na razstavah Muzeja sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM) dodatno zbudila ostale čute, nas navdihnila in pripravila na rezanje, lepljenje, slikanje, risanje, modeliranje, oblikovanje in animiranje. Raziskovali bomo kako se naša telesa gibajo na razstavah in kako se odzivajo na razstavljene umetnine, ki nas usmerjajo in nam določajo premikanje po muzeju. Izdelovali bomo gibljive skulpture in animirali s pomočjo stop-motion tehnik ter kot pravi sodobni umetniki pri tem uprabljali različne materiale, tehnike in izrazna sredstva. Druženja bomo vsak dan končali s Capoeiro, kulturno veščino, ki vsebuje elemente plesa, igre, akrobatike,  glasbe in skupinske dinamike. Skozi igro bomo spoznavali svoje sposobnosti ter se soočali z lastnimi omejitvami (in se jih naučili premagovati), z nepredvidljivimi in neznanimi situacijami ter se naučili sodelovanja in tolerancije.

 

Program PLESodobno POLETJE je nastal v sodelovanju s Poletno plesno šolo, ki jo organizira Javni sklad RS za kulturne dejavnosti. Več o plesnih delavnicah in mentorjih lahko preberete tukaj.

 

Prijave zbiramo do ponedeljka, 19. junija 2017. Število mest je omejeno. Prijavite se lahko le za cel teden! V primeru premajhnega števila prijav počitniški teden odpade.

 

Počitniški teden je namenjen otrokom od 6. do 12. leta. Cena na otroka je 150€ in vključuje vstopnine, vodstva, delavnice, material za ustvarjanje in kosilo.

 

Prijave in dodatne informacije:

izobrazevanje@mg-lj.si, 01/ 24 16 804, 01/ 24 16 825

Priporočamo