MG+MSUM

MG+MSUM | SLON V MUZEJU 2017 | Zimske počitniške delavnice

 

V sodelovanju z Društvom za oživljanje zgodbe 2 koluta tudi letos organiziramo tradicionalne brezplačne počitniške tedne, na katerih se bomo ukvarjali s fotografijo, animacijo in filmom. Počitniške delavnice so del programa Slon v galeriji!

 

TERMINI:

+MSUM | 17. – 21. julij 2017 | 8.00 – 16.00

MG+| 7. – 11.  avgust 2017 | 8.00 – 16.00

MG+| 14. – 18. avgust 2017 | 8.00 – 16.00

 

VSI TERMINI SO ŽE ZASEDENI! PRIJAV NE SPREJEMAMO VEČ (TUDI ZA ČAKALNO LISTO NE).

 

Na letošnjih delavnicah se bomo na igriv in kreativen način preko različnih likovnih tehnik (grafika, risba, fotografija...) spoznali z ustvarjalnim procesom izdelave animiranega filma. Spoznali bomo predhodnice filma - optične igrače (zoetrop, folioskop, flipbook, taumatrop), tudi sami kakšno izdelali in tako na praktičen način raziskovali zgodovino animiranega filma.

 

Na delavnici animiranega filma bomo preučevali tehnike animiranja kot so predmetni stop-motiona (sličica po sličico), piksilacija (premikanje ljudi namesto predmetov), tehnike risanja, kolaža in mešano. Skupaj bomo zasnovali zgodbo, izdelali bomo like in ozadja ter se odločili, v kateri od tehniki jih bomo »oživeli«. Postopek izdelave animiranega filma omogoča pridobivanje in izboljšanje znanja o raznovrstnih likovnih tehnikah. Spodbuja spretnosti načrtovanja in vizualne predstave, kako naj bi izgledal končni izdelek. Spodbuja spretnosti predvidevanja, uporabljanje tehnologije (fotoaparat in računalnik), spoznavanje in razmišljanje o novih pojmih kot so perspektiva, sosledje dogodkov, scenarij.

 

V posameznem tednu bo nastal en končni izdelek – kratek animirani film, ki ga bomo za vse udeležence, njihove starše in prijatelje ob zaključku počitniškega tedna predvajali na velikem platnu v Moderni galeriji ali Muzeju sodobne umetnosti Metelkova.

 

Cilj delavnic je razvijati otrokovo ustvarjalnost, razvijati čut za estetiko, prikazati ustvarjalne možnosti rabe tehnologije (mobiteli, fotoaparati, računalniki,…) in kreativno preživljanje časa z vrstniki. Preko nastajanja animiranega filma bomo spoznali izrazno in sporočilno moč tega medija ter si na muzejskih razstavah ogledali kako (nove) medije za izražanje uporabljajo sodobni umetniki.  

 

 

Nastale animacije bomo pošiljali na otroške filmske festivale po Sloveniji in po svetu, zato moramo dobro premisliti o tem, kaj želimo sporočiti našim bodočim, mladim gledalcem. Počitniški tedni so namenjeni otrokom od 6. do 11. leta.

 

 

PRIJAVA IN DODATNE INFORMACIJE: JELENA DRAGUTINOVIĆ, vodja projektov

VSI TERMINI SO ŽE ZASEDENI! PRIJAV NE SPREJEMAMO VEČ (TUDI ZA ČAKALNO LISTO NE).

 

Priporočamo