+MSUM | POČITNIŠKI 3M | počitniški tedni 2017

 

POČITNIŠKI 3M | Program treh muzejev na Metelkovi!

 

Vabljeni na poletne počitniške tedne, na katerih muzeji na Metelkovi združujemo ustvarjalne sile in ponujamo pester program petdnevnih počitniških dejavnosti. Vsak dan v drugem muzeju bomo z igro osvajali umetnost, zgodovino, etnologijo, manjkalo pa ne bo niti dejavnosti na muzejski ploščadi.

 

1. termin | ponedeljek, 3. julij - petek, 7. julij 2017

2. termin | ponedeljek, 21. avgust - petek, 25. avgust 2017

 

 

Prijave za počitniški 3M so možne le za cel teden, zbiramo jih do zapolnitve mest oz. deset dni pred izvedbo termina. Družili se bomo od ponedeljka do petka med 8.00 in 16.00 uro. Teden vključuje pet celodnevnih aktivnosti s kosilom. V primeru premajhnega števila prijav, počitniški teden odpade. Program je namenjen osnovnošolcem med 6. in 12. letom.

 

Cena tedenskega programa |  105 EUR (za vsakega naslednjega otroka v družini 95 €)

 

Prijave in dodatne informacije|  izobrazevanje@mg-lj.si, Lucija Cvjetković
 

 

1. dan | V lončarskem ateljeju bomo tudi letos –looončarili! Naredili si bomo prave hranilnike iz gline in jih okrasili ter posušili. Vanje bomo lahko pozneje metali kovance in si tako nabrali rezervo za slabe čase kot so to počeli naši predniki. Nekega dne bomo šparovček razbili. To bo lahko saj bo narejen iz posušene gline. Ker smo ekologi, bo šla glina v reciklažo: namočili jo bomo in iz nje naredili kaj novega. Denar se pa hitro porabi... Ampak za začetek moramo narediti lep, velik, močan hranilnik!

2. dan | Torek je dan za nenavadni Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM)! Zbrali se bomo ob  jutranji telovadbi v družbi umetniških del. Neskončno se bomo gibali na mestu, lebdeli v vesolju, se podali v morske globine ter vstopali v prostorske slike in se v njih izgubljali. Lotili se bomo tudi slikanja s predmeti v prostoru, lepili, rezali, barvali, oblikovali, konstruirali in celo pekli! Dan bomo končali z animacijo – v stop motion tehniki bomo »zapisali« svoje umetniške komentarje.

3. dan | Meniš, da se v tebi skriva pravi samurajski duh? V Narodnem muzeju Slovenije se nam obeta prava raziskovalna odprava po preteklosti dežele vzhajajočega sonca. Preizkusili se bomo v japonski družabni igri gomoku, v roke prijeli nekaj kosov samurajskega orožja in spoznali nekatere vidike japonske kulture. Zavihaj rokave in izdelaj podobo vzhodnoazijskega bojevnika po motivih z japonskih lesorezov, spesni haiku in spoznaj zgodbo o Kusanagi, orožju božanskega izvora!

4. dan | Za DOBRO, za SREČO, za ZAŠČITO! V Slovenskem etnografskem muzeju bomo spoznavali te tri čudovite besede na razburljivem in ustvarjalnem potovanju po vseh celinah sveta. Udeleženci odprave se bomo iz domačih krajev podali s popotno torbo, ki jo bomo opremili z zaščitnim simbolom morino taco. Da pa nam na poti ne bodo nagajali hudi duhovi, si bomo izdelali amulete ter lovilce sanj. Na potovanju bomo srečali celo zmaje.

 5. dan | V petek se bomo na skupnem 3M dnevu družili in pripravljali razstave za zaključno prireditev.
 

Priporočamo