MG+MSUM

MG+ | POČITNIŠKI TEDEN 2016 | Pregledna razstava Bogoslav Kalaš

 

Vabimo vas na Počitniški teden v Moderni galeriji (MG+), kjer bomo ob pregledni razstvi slikarja Bogoslava Kalaša ustvarjali, veselo raziskovali, se družili in veliko igrali. Program je namenjen otrokom med 5. in 12. letom.

 

TERMIN
15. do 19. februar 2016 od 10. do 14. ure

 

PROGRAM

V petih dneh druženja s slikarjem Bogoslavom Kalašem nas čaka veliko risanja, lepljenja in fotografiranja. Ogledali si bo razstavljene slike, odkrivali motive, ki jih je slikar tako rad slikal in spoznali posebno slikrsko tehniko, ki jo imenuje aerografija. Pokukali bomo v svet slikarjevih barvitih tihožitij, razgibanih krajin in skrivnostnih portretov. Se podali s fotoaparati na potep po Tivoliju in ulicah Ljubljane ter iskali navdih za portrete in krajine, ki bodo nastali v našem ateljeju. Iskali bomo predmete okoli nas, jih postavljali v različne kompozicije in fotografirali ter na podlagi fotografij naš motiv tudi naslikali. Da pa naši motivi ne bi ostali samo na papirju, bodo oživeli s pomočjo stop-motion animacije in se tako podali na zanimivo, razburljivo pustolovščino. Ob koncu tedna pa nas čaka še izdelovanje camere obscure, predhodnice sodobnega fotoaparata.

 

PRIJAVE
Prijavite se lahko do sobote, 20. februarja 2016 na izobrazevanje@mg-lj.si.
Prijava pomeni udeležbo na petdnevnih delavnicah Počitniškega tedna v MG. Posamezna prijava na eno od delavnic ni možna. V primeru premajhnega števila prijav počitniški teden odpade!

 

CENIK
Počitniški teden v Moderni galeriji stane 60eur na otroka. Če se prijavi več otrok iz iste družine, je prijavnina za drugega otroka 50eur, za tretjega pa 45eur. V ceno je poleg vstopnine, vodstva, varstva in materiala vključena tudi malica.

 

OPOZORILO
Na delavnice se lahko prijavi največ 15 otrok. V primeru premajhnega števila prijav počitniški teden odpade!

 

PRIJAVA IN DODATNE INFORMACIJE
izobrazevanje@mg-lj.si