MG+MSUM

+MSUM | Februar 2016 | KLUB MINIMALISTOV | Ideja gre v svet!

 

Drage Minimalistke in Minimalisti!

V soboto, 13. februarja, ob 11. uri vabljeni, da se nam pridružite na delavnici Kluba Minimalistov v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM, Maistrova 3).

 

Sodobno umetnost zanima družba: rada se druži, povezuje ljudi, prireja okrogle mize, ustvarja prostore izmenjavo idej in mnenj...  Vse to pa zato, da bi ljudje bolje razumeli njo in svet okoli sebe. Na razstavi Krize in novi začetki. Umetnost v Sloveniji 2005 - 2015 se bomo pogovarjali o vlogi sodobnih umetnikov in njihovih domiselnih načinih ustvarjanja ter iskali odgovore na mnoga aktualna vprašanja. Nato pa se bomo tudi mi lotili ustvarjanja »prostorov« spoznavanja sodobne umetnosti, ki ne bodo prav nič dolgočasni. Izdelovali bomo družabne igre, ki bodo svojevrstne instalacije, narejene iz različnih materialov, si izmislili svoja pravila in se veliko igrali. Naše male umetnine bodo tako postale tudi interaktivne, saj bomo k igri povabili naše starše, brate, sestre, prijatelje, sošolce, sosede ... in tako vsi skupaj na igriv način spoznavali vznemirljiv svet sodobne umetnosti.

 

Brezplačna delavnica Kluba Minimalistov je namenjena otrokom od 5. leta naprej. Število mest je omejeno. Prijave sprejemamo na izobrazevanje@mg-lj.si.