MG+MSUM

MG+ | MUZEURA | vodstvo in pogovor o umetnosti za srednješolce | Bogoslav Kalaš

Foto: Matija Pavlovec (© Moderna galerija, Ljubljana)

 

Dragi srednješolci! 

Vabimo vas na MUZEURO, v sredo, 27. januarja 2016, ob 16.00 uri. Dobili se bomo v Moderni galeriji (MG+, Cankarjeva 15), kjer si bomo skupaj ogledali pregledno razstavo Bogoslav Kalaš: Stroj za slikanje.

 

MUZEURA je brezplačno vodstvo in pogovor o umetnosti za srednješolce. Namenjeno dijakom, ki jih zanima moderna in sodobna umetnost ali imajo za izbirni predmet umetnostno zgodovino.

 

Bogoslav Kalaš je na področju slikarstva razvil svojevrsten slikarski postopek: aerografijo oz. slikanje s t. i. zračnim čopičem. Njegove slike temeljijo na fotografiji »iz družinskega albuma« (akt, krajina, portret, tihožitje), ki jo umetnik  s strojem poveča in prenese na platno. S to tehniko je Bogoslavu Kalašu uspelo združiti zahteve modernega, hipermodernega in sodobnega časa s slikarsko tradicijo. Razstava je zato priložnost za ponovni premislek o vlogi slikarstva v 20. stoletju.

 

MUZEURA  je brezplačna in namenjena srednješolcem, svojo prisotnost potrdi na izobrazevanje@mg-lj.si.

 

NAPOVEDUJEMO

MG+: sreda, 24. februar 2016 ob 16.00 uri | MUZEURA, vodstvo in pogovor o slikarstvu Bogoslava Kalaša za srednješolce.

 

+MSUM: sreda, 16. marec 2016 ob 16.00 uri | MUZEURA, vodstvo in pogovor o sodobni umetnosti za srednješolce na razstavi Krize in novi začetki. Umetnost v Sloveniji 2005-2015.

Priporočamo
Spletna razstava