MG+MSUM

+MSUM | September 2015 | KLUB MINIMALISTOV | Igra svetlobe

 

sobota, 12. september 2015

11.00 – 13.00 KLUB MINIMALISTOV | IGRA SVETLOBE

+MSUM, Maistrova 3

 

Svet okoli sebe vidimo in razumemo predvsem ob prisotnosti svetlobe, brez nje si ne moremo predstavljati življenja. Svetloba je zato najvidnejši in hkrati najbolj skrivnostni naravni element. Tudi v umetnosti ima svetloba zelo pomembno vlogo, posebno v slikarstvu so umetniki z njo upodabljali oprijemljivost naslikanih stvari.

 

Vadim Fiškin pa ni slikar, bliže mu je tehnologija. Svetloba je nepogrešljivi del njegovih umetniških del, brez nje tudi ne bi bilo razstave v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova. V svojih umetniških projektih se igra z znanostjo, pomaga si s povsem vsakdanjimi rečmi in nam s svojimi deli vzbuja radovednost, ne da bi nam dal dokončen odgovor.

 

Na razstavi Čarov-Ni-Ja si bomo tokrat ogledali njegova dela, katerih sestavni del je svetloba. Skušali bomo ugotoviti, kaj nam umetnik sporoča, kako umetniško delo »oživi« in kaj bi se zgodilo z delom, če bi mu odvzeli svetlobo. Tako kot je umetniku svetloba ključen motiv, ki sproža razmislek in ponuja izziv njegovi ustvarjalnosti, bo svetloba tudi nam navdih na delavnici, kjer se bomo lotili igre s svetlobo in grajenja svetlobnih instalacij.

 

Brezplačna delavnica Kluba Minimalistov, ki jo organiziramo ob Mednarodnem letu svetlobe, je namenjena otrokom od 5. leta naprej. Število mest je omejeno. Prijave sprejemamo na izobrazevanje@mg-lj.si.

 
Priporočamo