MG+MSUM

PREDAVANJE | Tehnični asistent MAU | Zgodba o Muzeju ameriške umetnosti
Sreda, 01. junij 2016 | 18:00
#
#
#

MAU, Zgodba o Muzeju ameriške umetnosti 

Tehnični asistent MAU

Predavanje

 

 

Vabimo vas na predavanje tehničnega asistenta MAU z naslovom Zgodba o Muzeju ameriške umetnosti, ki bo v sredo, 1. junija 2016, ob 18. uri v seminarju Muzeja sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM). Predavanje je del programa razstave Nizkoproračunske utopije. 

 

Muzej ameriške umetnosti je izobraževalna ustanova, ki se posveča zbiranju, ohranjanju in razstavljanju spomina predvsem na Muzej moderne umetnosti v New Yorku in njegov mednarodni program potujočih razstav ameriške umetnosti. Prav te razstave MOME, katerih kustosinja je bila v večini primerov Dorothy Miller, so pripomogle, da se je v Zahodni Evropi vzpostavila prva povojna skupna kulturna identiteta na osnovi internacionalizma, modernizma in individualizma.

 

Muzej ima v zbirki tudi Muzej moderne umetnosti kot ameriško iznajdbo, ki jo je opredelil Alfred Barr, Jr. leta 1936 z zgodovinskima razstavama Kubizem in abstraktna umetnost in Fantastična umetnost, dadaizem in nadrealizem, ko je namesto nacionalnih šol vpeljal mednarodna gibanja kot ključen pojem pri vpeljavi zgodbe MOME, ki je pozneje postala moderni kanon.

 

Nedavne razstave Muzeja ameriške umetnosti, Moderni kanon, MoMA Made in China in Utrinki trajnostnega muzeja, so na ogled na razstavi Nizkoproračunske utopije v +MSUM-u.

 
Priporočamo