MG+MSUM

ORGANIZIRANI OGLED | Zbirke v gibanju v Muzeju suvremene umjetnosti, Zagreb | 14. 5. 2016
Sobota, 14. maj 2016 | 11:00
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#

Organizirani ogled razstave Zbirke v gibanju v Muzeju suvremene umjetnosti (MSU), Zagreb


Vabimo vas na vodeni ogled razstave Zbirke v gibanju, ki bo v soboto, 14. maja, ob 11. uri vMuzeju suvremene umjetnosti (MSU) v Zagrebu. Ogled vključuje organizirani prevoz izpred +MSUM-a in strokovno vodstvo, ki ga bo imel kustos in so-avtor stalne postavitve Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb Tihomir Milovac.


Stalna postavitev del iz zbirk MSU-ja, imenovana Zbirke v gibanju, ki se je od odprtja osrednjega muzeja za sodobno umetnost na Hrvaškem že večkrat spremenila, je zastavljena tematsko. Vključuje rekonstrukcijo ateljeja Ivana Kožarića, nekatera ključna dela hrvaške avantgardne umetnosti kot tudi mednarodne sodobne avtorje. Z ogledom razstavljenih del Julija Kniferja, Mladena Stilinovića, Mangelosa, predstavnikov Gorgone, Tomislava Gotovca, pa tudi zunanje skulpture poljskega umetnika Mirosłava Bałke, bo vodeni ogled v Zagrebu lahko dopolnil znanje o delih teh umetnikov, ki jih hrani Moderna galerija v okviru zbirke Arteast 2000+ .

Ekskurzijo v Zagreb organiziramo kot spremljevalni dogodek razstave Nizkoproračunske utopije, kjer si lahko ogledate tudi izbor del umetnikov iz zbirke MSU-ja, ki so sodelovali v gibanjih Exat 51 in Nove tendence
Tihomir Milovac je višji kustos v Muzeju suvremene umjetnosti v Zagrebu, avtor številnih razstav kot tudi so-avtor stalne postavitve zbirke v tem muzeju.

Cena izleta je med 15 in 20 evrov, odvisno od števila prijavljenih. V ceno je vštet samo prevoz, organizacijo prispeva MG+MSUM brezplačno.  Odhod izpred Muzeja sodobne umetnosti Metelkova, Maistrova 3 bo v soboto, 14. maja 2016, ob 9. uri, povratek na isto mesto pa v zgodnjih večernih urah.

Ker je realizacija ogleda odvisna od pravočasnih prijav vas prosimo, da se zainteresirani  čimprej prijavite na izobrazevanje@mg-lj.si ali po telefonu 01/2416800.   

 
Priporočamo