MG+MSUM

MG+ | PROGRAM | Rihard Jakopič pod drobnogledom. Stare poškodbe — nove rešitve

NEDELJSKI VODENI OGLEDI

Nedelja, 27. september 2020

Vodeni ogled razstave za slepe in slabovidne osebe, vodita avtorici razstave Nada Madžarac in Tamara Trček Pečak.

 

Nedelja, 6. september 2020 | 11:00

Vodeni ogled po razstavi, vodi so-avtorica razstave Tamara Trček Pečak.

 

Nedelja, 4. oktober  2020 | 11:00

Zadnji vodeni ogled razstave, vodi so-avtorica razstave Nada Madžarac.

 

KLUB MINIMALISTOV | Pod drobnogledom

Brezplačna slikarska delavnica ob Jakopičevih umetninah

Sobota, 12. september 2020 | 11.00—12.00

 

 

____________________________________

DELAVNICE Z VODENIM OGLEDOM

Ob ogledu razstave Rihard Jakopič pod drobnogledom si privoščite majhen posladek – butično vodstvo (z delavnico) za svojo družino oz. zaprto družbo. Ob strokovnem vodstvu boste spoznali našega vodilnega impresionista Riharda Jakopiča, si ogledali njegova redko videna dela iz depoja Moderne galerije ter se seznanili s konservatorsko-restavratorskimi posegi, ki so bili na teh delih opravljeni. S pomočjo fotografij, projekcij in tehnoloških študij boste odkrili sodobne rešitve starih poškodb in se z Jakopičevimi umetninami seznanili tudi s pomočjo modelov, s katerimi lahko otipamo detajle motiva, hkrati pa doživljamo tudi vonj, zvok in pripoved zgodbe, ki nam pomagajo doživeti in dojeti umetnino celostno.

 

Ob ogledu si lahko izberete tudi delavnico, kjer se boste preiskusili v slikarskih tehnikah in konservatorsko-restavratorskih posegih.

 

Strokovni vodeni ogled (z delavnico) za manjše skupine ljudi (do 5 oseb) je mogoč po naročilu (vsak dan razen ponedeljka, od 10. do 18. ure, ob četrtkih do 20. ure), ali s prijavo na enega od dveh terminov:

nedelja, 12. julij 2020, ob 10.00 uri, MG+, Cankarjeva 15

nedelja, 23. avgust 2020, ob 10.00 uri, MG+, Cankarjeva 15

 

Vstop na razstavo je prost. Vodeni ogled traja približno 45 min, z delavnico pa približno 90 min. Cena je 10 eur (vodeni ogled) oz. 20 eur (z delavnico) na skupino. Obvezne prijave in dodatne informacije na izobrazevanje@mg-lj.si.

 

Program bo potekal v skladu z navodili NIJZ. V primeru nemožnosti varnega izvajanja, si pridržujemo pravico do spremembe oz. odpovedi.

 
Priporočamo