MG+MSUM

+MSUM | JANUAR 2023 | KLUB MINIMALISTOV | Lutke na delu

 

 

Na zadnji otroški delavnici v sklopu razstave Umetnost na delu nas bosta obiskala dva zanimiva kulturna ustvarjalca in aktivista Sanja Fidler in Brane Solce.

 

Na dosedanjih sobotnih srečanjih nam je razstava Umetnost na delu postregala z raznolikimi primeri umetniških projektov, ki opozarjajo na delovne razmere, se borijo za delavske pravice, pripovedujejo zgodbe/usode različnih delavcev. Ogledali smo si različne oblike transparentov, ki so bili del protestov, stavk, akcij. Spraševali smo se kdo s(m)o delavci in katere so naše pravice ter prišli do ugotovitev, kdaj smo najbolj ranljivi oz. zakaj je moč prav v združevanju.

 

O združevanju, občutku povezanosti, izmenjavi mnenj, moči množice, solidarnosti in prijaznosti, krivicah in pravicah se bomo pogovarjali tudi v soboto, 14. januarja 2023, ob 11. uri, v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM, Maistrova 3).

 

Sanja in Brane se že leta s svojimi protestniškimi intervencijami in transparenti v obliki velikanskih lutk na barvit in humoren način odzivata na različne dogodke, ker menita, da »so situacije, ko človek preprosto ve, da ne sme ostati pasiven!«

 

Razkrila nam bosta tudi, kako neprevidljiv material je papir in kaj vse iz njega lahko nastane. Skupaj bomo oblikovali papirnate transparente – lutke, s katerimi bomo lahko zaigrali situacije in sporočali, kakšne spremembe si želimo v novem letu.

 

Delavnica je brezplačna. Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavami na izobrazevanje@mg-lj.si.

Program je nastal v sodelovanju z Branetom Solce, Sanjo Fidler in Kanalom 13.

Priporočamo