MG+MSUM

+MSUM | SEPTEMBER 2022 | KLUB MINIMALISTOV | Zastave za prihodnost

KURS slikata zastave v okvirju projakta Ostati tu, Reka, 2019. Foto z dovoljenjem KURS-a

 

Drage minimalistke in minimalisti!

 

Nova sezona, nova razstava, novi izzivi!

 

Razstava Umetnost na delu nam ponuja dela (sodobnih) umetniških kolektivov, ob katerih se bomo pogovarjali, kaj so (umetniški) kolektivi oziroma skupine in zakaj se umetniki tako združujejo, sodelujejo. Spraševali se bomo, ali so umetniki tudi delavci in katero je področje njihovega del(ovanj)a.

 

Na razstavi bomo poiskali primere umetniških projektov, ki opozarjajo na delovne razmere, se borijo za delavske pravice in pripovedujejo zgodbe, usode delavcev iz različnih okolij. Eden takšnih projektov so tudi Zastave za prihodnost, delo umetnika Miloša Miletića in umetnice Mirjane Radovanović, ki delujeta pod imenom KURS in optimistično razmišljata o prihodnosti. Tudi sami se bomo organizirali v umetniški kolektiv. Ustvarili bomo svoje zastavice za prihodnost, potem pa bomo posamezne ideje prenesli v skupinsko prostorsko instalacijo v obliki velikanske zastave.

 

Ne pozabite na primerna oblačila, ki se ne "bojijo" akrilnih barv, in pridite v soboto, 24. septembra 2022, ob 11. uri, v Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM, Maistrova 3). Število mest je omejeno. Obvezne prijave na: izobrazevanje@mg-lj.si.

 

Priporočamo