MG+MSUM

+MSUM | FESTIVAL BOBRI 2021 | Brez meja

 

Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), Maistrova 3

18. september – 2. oktober 2021

 

sobota, 25. september 2021 | 16.00 – 18.00

nedelja, 26. september 2021 | 10.00 – 12.00

 

Performans, odkrivanje novih »prostorov«, večkulturnost, telo, upor, meje, človekove pravice, zgodba, protest ... Razstava Spoznanje! Upor! Reakcija! v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM) nam bo še tako težke in zapletene teme približala in pojasnila na zanimiv in privlačen način. Ob delih (sodobnih) umetnikov pa bomo odkrivali različne, izvirne načine izražanja, ki nas bodo prepričali o pomenu koncepta, ideje. Otroci se bodo tudi sami lotili premikanja meja in krojili svoje nove ideje. Iz starih zemljevidov Evrope bomo izdelovali priročne predmete.

 

Število mest je omejeno. Prijave sprejemamo na izobrazevanje@mg-lj.si do zapolnitve mest. Delavnica bo potekala v skladu s priporočili NIJZ in MK.

 

Razstava Spoznanje! Upor! Reakcija! bo na ogled do 3. oktobra 2021.

 

Program 13. festivala Bobri je ponuja pester nabor kakovostnih prireditev za otroke in mlade, ki se bodo odvijale po različnih prizoriščih po Ljubljani. Za gledališke, plesne, glasbene, filmske in literarne prireditve so potrebne brezplačne vstopnice. Na delavnice in vodstva pa se je potrebno predhodno prijaviti. Podatki za prijavo so navedeni pri vsaki ustanovi, ki jih pripravlja. Več o programu lahko preberete tukaj.