MG+MSUM

MG+MSUM | MINIMALISTI | Program ob Prešernovem dnevu

 

Drage Minimalistke in Minimalisti,

 

letošnji kulturni praznik bo potekal v nekoliko spremenjenih okoliščinah, vendar smo se potrudili, da vam bodo muzejska doživetja ostala v prijetnem spominu.

 

Kot uvod v Prešernov dan vas v nedeljo, 7. februarja 2021, vabimo v Moderno galerijo (MG+, Cankarjeva 15) na aktivno raziskovanje stalne zbirke za družine z otroki. Prijave na enega od predlaganih terminov (ob 10.00 ali ob 16.00) sprejemamo na izobrazevanje@mg-lj.si do sobote, 6. februarja 2021.

 

Za individualne obiske smo za vas pripravili spletni didaktični material Pobarvaj me, poišči me! z navodili za uporabo, ki ga lahko uporabite pred prihodom v muzej. V pomoč pri razumevanju muzejskih zbirk pa so vam na voljo tudi Mali koraki, spletna tematska vodstva.

 

Da bo ves teden kulturno obarvan, smo za predšolske in šolske skupine prilagodili program Pobarvaj me, poišči me! Povabite svoje vzgojitelje, učitelje, sošolce in izberite enega od predlaganih terminov. Skupaj pobarvajte izbrane pobarvanke, potem pa se dobimo na Zoomu, da skupaj poiščemo upodobljene umetnine ter razkrijemo njihove (majhne) skrivnosti. Vsi obiski v naslednjem tednu so brezplačni, vendar so predhodne prijave obvezne.

 

Na sam kulturni praznik, v ponedeljek, 8. februarja 2021, pa na naši spletni strani ne zamudite čestitke, ki so jo pripravili udeleženci zoom delavnice v sodelovanju z društvom Slon.  

 

Želimo vam zanimiv in prijeten kulturni praznik!

Priporočamo