MG+MSUM

MG+ | ČUDEŽNI ČAJ | Delite z nami recept za (babičin) čaj

 
Za desetimi gorami, enajstimi rekami in stotimi cestami je živel hudobni virusni kralj Korona...

 

Ali poznate Korono? Vas je že obiskal? Poznate koga, ki se je boril z njim ali proti njemu?

 

Naš kolega Tomo Barić Ravbar je napisal prisrčno pravljico o svoji hčerkici Karolini in njeni zmagi nad hudobnim kraljem Korono. V zgodbi nastopata tudi teta Pljučnica in Koronina starejša sestra Gripa, ki živita v nenavadni deželi Virolandiji. Česa vsega se domisli hudobni virusni kralj, kaj pomeni biti solidaren in kako se Karolina s prijatelji bori proti njemu, lahko preberete tukaj. Nas pa zanima, ali imate tudi vi kakšno virusno zgodbo »v rokavu«? Kdo so vaši junaki in kako premagajo hudobne sovražnike?

 

Mogoče imate tudi vi, tako kot Karolina, super recept za (babičin) čaj, ki pomiri in blaži vse skrbi ter vas napolni z energijo? Podelite ga z nami in razkrijte nam njegove čudežne moči!

 

"Za pravljico sem se odločil zato, da skozi zgodbo opozorim na nevarnost virusov in da na to otroci gledajo skozi pozitivno optiko - da lahko premagamo virus, če smo med seboj solidarni in odgovorni. Otroci to dobro razumejo. Sam sem se čutil odgovornega nekaj narediti, saj sem tudi sam kronični bolnik in se zavedam, kako pomembno je zdravje za vsakega človeka." Tomo Barić Ravbar, avtor

Priporočamo