MG+MSUM

+MSUM | RAZSTAVA | Učencev OŠ Livada: Socialne igre

 

Vabimo vas na otvoritev razstave učencev osnovne šole Livada, ki bo v četrtek, 11. aprila 2019, ob 17. uri, v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova, +MSUM.

VABILO [PDF]

 

Razstava je rezultat delavnic, na katerih so učenci ustvarjalno oblikovali »socialne igre«. Delo je potekalo v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova in na osnovni šoli Livada, izhodišče za oblikovanje iger pa so bile vizualne zvrsti arhitektura, slikarstvo in stop - motion animacija. Delavnice so del programa razstave Južna ozvezdja: poetike neuvrščenihkatere namen je med drugim tudi pretekle pojave, povezane z migracijo, povezati s sedanjimi migracijami. Delavnice se osredotočajo na metode, ki vpliv migracijskih dejavnikov na identifikacijo otrok premoščajo z umetnostjo, skupnim učenjem, spontanostjo in sproščenim ustvarjanjem.

 

Na delavnicah je sodelovalo deset otrok iz OŠ Livada v Ljubljani, ki ima najvišji odstotek učencev migrantskega porekla v Sloveniji. Delavnice sta zasnovali likovna pedagoginja na OŠ Livada Natalija Veselič Martinjak in kustosinja v Moderni galeriji Adela Železnik. Udeleženci delavnic prihajajo z ozemlja nekdanje Jugoslavije, iz Sirije in Indije, nekateri so tudi otroci druge generacije migrantov iz bivših jugoslovanskih republik. Delavnice so vodile: Anka Kočevar, Maruša Meglič, Anja Radović, Dana Terzić in Tanja Završki. 

 

____________________

Delavnice so bile del širšega projekta Nova mapiranja Evrope, ki ga sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa​, v katerem poleg Moderne galerije sodelujejo še Muzej Jugoslavije, Akademija likovnih umetnosti na Dunaju in Middlesbrough Institute of Modern Art.

 

 
Priporočamo