MG+MSUM

+MSUM | SLON V MUZEJU 2018 | Poletne počitniške delavnice

 

SLON V MUZEJU | Poletne KreAktivnosti - tedenske delavnice animiranega filma

Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM, Maistrova 3)

 

1 termin: 16. — 20. julij 2018

2. termin: 23. — 27. julij 2018

3. termin: 6. — 10. avgust 2018

 

Prijave so možne preko prijavnice od 8. maja 2018 vse do zasedenosti mest. Posamezen otrok se lahko prijavi le na en termin. Počitniški tedni so namenjeni otrokom od 6. do 11. leta starosti, ki imajo stalno prebivališče v občini Ljubljana.

 

V času počitniškega varstva bodo otroci pod mentorstvom treh izkušenih pedagogov Društva za izvajanje filmske vzgoje Slon čas preživeli kakovostno in ustvarjalno v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM). Poleg sproščene igre v bližnjem parku na Metelkovi ploščadi in otroških igralih, bodo ves teden v skupini ustvarjali kratek animirani film. Naučili se bodo, kako animirani filmi nastanejo in kako jih lahko tudi sami izdelajo. Skupaj si bodo zamislili zgodbo, zanjo izdelali like in ozadja v poljubni tehniki, posneli zvok in jih animirali.

 

Delo bo potekalo v skupini po 25 otrok, zato se bomo med delom naučili tudi medsebojnega poslušanja, upoštevanja različnih mnenj in sodelovanja. Rezultat bo kratki animirani film, ki ga bomo za vse udeležence, njihove starše in prijatelje ob zaključku vsakega počitniškega tedna predvajali na velikem platnu v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM).

 

Ob vsem tem se bomo seznanjali tudi z delom sodobnih umetnikov, ki nas bodo navdahnila in ob katerih se bomo naučili veliko novega. Pod vodstvom tamkajšnjih pedagogov si bomo ogledali dve likovni razstavi v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova ter projekcijo sodobnih kratkih animiranih filmov za otroke iz pretekle edicije Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka.

 

Vašemu otroku bo zagotovljeno toplo kosilo v vrtcu Ledina in dve malici. Med ustvarjanjem pa jim bosta vedno na razpolago sadje in voda.

 

Med odmori se bomo igrali družabne in športne igre v senci na Muzejski ploščadi. Prosimo vas, da otroke zaščitite pred soncem in mrčesom (komarji in klopi). Priporočamo tudi, da imajo s sabo plastenko za vodo.

Otrok naj ne bo oblečen v najnovejša oblačila, saj se bo tako lahko nemoteno prepustil igri in ustvarjanju.

 

CENA enega tedna Poletnih kreaKtivnosti znaša 25 € na teden za posameznega otroka. Ob potrjeni prijavi, vam pošljemo položnico, ki jo je potrebno poravnati do določenega datuma (o tem bomo obveščali vse prijavljene posebej).

 

INFO | Jelena Dragutinović | otroske.kreaktivnosti@gmail.com

 

Organizator počitniškega programa SLON V MUZEJU | Poletne KreAktivnosti je Društvo za izvajanje filmske vzgoje Slon v sodelovnju z Muzejem sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM). Počitniško varstvo je omogočila Mestna občina Ljubljana.

 

Priporočamo