MG+MSUM

DELAVNICA | [ČIPke] + Vzornice: Interaktivno!

 

Laboratorij Rampa |  23. in 25. oktober 2017

[ČIPke] + Vzornice: Interaktivno! | druženje in delavnici za punce (9. -14. leta in 14+)

 

Tako kot umetnika Dušana Tršarja efekt svetlobe pri oblikovanju zanima tudi naše prijatelje iz RampaLaba, s katerimi bomo spoznale osnove e-tekstilnega oblikovanja z elementi diskretne elektronike in izdelale lastni utripajoči, interaktivne modni dodatek po načelu ‘hands-on’.

 

Delavnica je brezplačna;  število mest je omejeno. Prijave sprejemamo na: info@rampalab.org

 

Brezplačna delavnica je del programa ČIPke, iniciative za ženske s čutom za tehnologijo za znanost in umetnost.  Program [ČIPke] podpirajo Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana in ŠOU v Ljubljani, program Vzornice pa Mestna občina Ljubljana.

 

Več o delavnicah:

ponedeljek, 23. oktober 2017| 16.00-20.00

[ČIPke]: Kolesarska signalna rokavica | 14+

Na štiriurni delavnici bodo udeleženke in udeleženci (14+) spoznali osnove e-tekstilnega oblikovanja z elementi diskretne elektronike in izdelali kolesarsko signalno rokavico, na kateri bodo utripale super svelte LED diode. Rokavica se bo napajala s gumbno baterijo, vezje pa bo tvorilo zaporedje elementov (tranzistorjev, kondenzatorjev, uporov, stikal in LED diod), ki bodo med seboj povezani s prevodnim sukancem.  

Delavnica je brezplačna,  število mest je omejeno. Prijave sprejemamo na: info@rampalab.org

 

sreda, 25. oktober 2017 | 16.00 - 20.00

Vzornice: Svetleča in hrupna rokavica | 9-14 let

Na štiriurni delavnici bo udeleženkam in udeležencem (9-14 let) Vzornica Lavoslava Benčić predstavila prevodno nit, prevodni tekstil, signalne zvočnike in LED diode obenem pa bodo dekleta in fantje pri izdelavi rokavice uporabile/i tudi improvizirano nagibno stikalo. Ko si bodo nadele/i rokavico in premikale/i roko, bodo ob stiku prevodnega tekstila in nagibnega stikala svetile LED diode in ustvarjale/i elektronske zvoke.

Delavnica je brezplačna,  število mest je omejeno. Prijave sprejemamo na: info@rampalab.org

 

 

 

 

Priporočamo