MG+MSUM

MG+ | DELAVNICA KO(Z)MIČNO | Onkraj naše oble – U3

 

KO(Z)MIČNO

Duhovita delavnica in druženje za vse generacije ob razstavi Onkraj naše oble – U3.

 

Četrtek, 07. julij 2016, 18.00–20.00, MG+, Moderna galerija

Ali ste  bili kdaj v popku sveta, majhnem polinezijskem otoku, kjer so živeli Rapanui? Simpatična napihljiva instalacija na razstavi Onkraj naše oble- U3 nas bo popeljala tisočletja nazaj v preteklost, med nenavadne prebivalce Velikonočnega otoka, ki so se delili na Dolgo-uhe in Kratko-uhe ter so svoje prednike upodabljali kot Moaie, orjaške človeške glave, vklesane v kamen.

Namesto v kamnu, umetnica Nina Koželj orjaške človeške glave upodobi na humoren in igriv način kot plastične napihljive instalacije, ki dihajo. Med napihovanjem in izpihovanjem se njihovi obrazi nenadzirano spreminjajo in v vsakem trenutku kažejo drugačno groteskno podobo.

Ob zgodbah o kulturi Rapanuov in dogodivščinah njihovega ljudstva se bomo tudi sami lotili izdelave prostorskih instalacij ter naredili svoje napihljive glave, ki bodo humorne priče naše kulture in duha sodobnega časa.   

Delavnica je namenjena vsem generacijam, za otroke mlajše od 4. let je obvezna prisotnost staršev. Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavami na izobrazevanje@mg-lj.si.

Priporočamo