MG+MSUM

+MSUM | DELAVNICA | Igriva arhitektura | Od geometrijskega lika do geometrijskih teles

 

Vabljeni na delavnico Od geometrijskega lika do geometrijskega telesa​, ki bo v soboto, 27. februarja 2016, ob 16. uri, v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM, Maistrova 3).

 

R. Buckminster Fuller je v začetku 20. stoletja iskal načine, kako izboljšati človeško prebivališče s pomočjo tehnološkega znanja, ki ga je apliciral na gradnjo konstrukcij. S tem je želel gradnjo narediti bolj učinkovito in enostavno, da bi lahko postala dostopna širši množici ljudi. Na delavnici se bomo poigrali z geometrijskimi liki in z njihovo pomočjo izdelali zanimive konstrukcije.

 

Delavnico bosta vodila arhitekta Anže Koren in Viktorija Žavbi.

 

Program izobraževanja za otroke na področju arhitekture in prostora pod imenom Igriva arhitektura deluje pod okriljem Centra arhitekture (CA) že šesto leto in tretje leto v sodelovanju z Muzejem sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM). Letošnje leto smo povabili k sodelovanju mlade arhitektke in arhitekte ter dve krajinski arhitektki, ki bodo s svojim znanjem in izkušnjami na sproščen in igriv način otrokom odpirali nove svetove.

 

Delavnice so namenjene otrokom od 5. do 12. leta starosti in so brezplačne.  Več o programu delavnic Igrive arhitekture za leto 2015/16 si lahko preberete tukaj.