MG+MSUM

MG+ | OTROŠKE DELAVNICE | Slikam fotografijo!

Otroške delavnice ob pregledni razstavi Bogoslava Kalaša: Stroj za slikanje

 

V mesecu januarju in februarju vas vabimo na otroške delavnice v Moderno galerijo na Cankarjevi 15. Cena delavnice je 5€ na otroka. Število mest je omejeno, zato so prijave na izobrazevanje@mg-lj.si obvezne. V primeru premajhnega števila prijav, delavnica odpade. Delavnice so primerne za otroke od 5. leta naprej. Vabljeni tudi starši, stari starši, bratci in sestrice!

 

sobota, 23. januar ob 16.00 uri: Slikam fotografijo!

Koliko fotografij imate doma iz počitnic na morju, v gorah, iz potepanj po mestih in iz poletnih pozno popoldanskih piknikov? Verjamem, da ogromno! Tudi slikarja Bogoslava Kalaša na potovanjih pogosto spremlja fotoaparat s katerim beleži utrinke iz počitniških popotovanj. Doma fotografije skrbno pregleda in izbere tiste, ki so mu najbolj všeč, nato jih pa s pomočjo stroja, ki ga je naredil sam, tudi naslika. Zato ne pozabite tokrat na delavnico s seboj prinesiti fotografij iz potovanj, obiskov pri najboljših prijateljih, iz praznovanj rojstnega dne,... saj nam bodo prav te fotografije inspiracija za naš slikarski motiv. Zasukajte rokave in se primerno oblečite!

 

Napovedujemo

nedelja, 14. februar ob 16.00 uri: Fotogram

Ali veš, kako se naredi preprosta fotografija? Tokrat se bomo na delavnici lotili osnov fotografije in pobliže spoznali fotogram. Fotogram je podoba, izdelana po fotografskem postopku, brez uporabe fotoaparata. Iskali bomo predmete okrog sebe, jih polagali na papir, se poigravali z motivi in tako postali veliki mojstri fotografije, brez uporabe fotoaparata.  Ne pozabite doma domišljije in želje po ustvarjanju!  

Starši ste lepo vabljeni na branje poezije na razstavi, ki bo potekala ob istem času kot delavnice!

 
Priporočamo