MG+MSUM

MG+ | DELAVNICA | Iluzija gibanja

 

Delavnica animacije za otroke

12. november 2015, ob 17. uri

 

Moderna galerija (MG+), Cankarjeva 15

 

Z animiranjem lahko oživimo vse kar je v naravi neživega, saj ima domišljija prosto pot do resničnih ali fantazijskih svetov in neverjetno hitro postane verjetno.

 

Del naše stalne stalne razstave v Moderni galeriji 20. stoletje. Kontinuitete in prelomi je posvečen grafičnem bienalu, ki je svojo pot začel ravno pri nas. Ker nam tudi grafike ponujajo navdih za mnoge izvirne načine, kako postaviti v gibanje ljudi in stvari, bomo ideje za naše »stop-motion« animacije poiskali pri umetnici Adriani Maraž, ki je razvila tehniko barvne jedkanice z nalaganjem raznobarvnih grafičnih plasti. Dobro poznane so njene grafike biedermajerskih zof in stolov, ki jih je znala počlovečiti in jim duhovito vtisniti antropomorfne poteze. Tako kot je umetnica znala svoje grafike slikarsko oživeti s sijočimi barvnimi prelivi, bomo tudi mi na delavnici, kot pravi animatorji, iz neživih predmetov ustvarili gibanje.

 

Brezplačna delavnica je namenjena otrokom od 6. leta naprej. Število mest je omejeno. Prijave sprejemamo na izobrazevanje@mg-lj.si.

 

V času delavnice bo potekalo vodstvo Naprej v preteklost kustosa Moderne galerije dr. Marka Jenka po razstavi 20. stoletje. Kontinuitete in prelomi ob vizualnem prikazu zgodovine mednarodnega  grafičnega bienala v Moderni galeriji. Razstavljene grafike, ki se menjajo vsakih šest mesecev, vključujejo tako slovenske kot tuje predstavnike. 

 
Priporočamo