MG+MSUM

31. GRAFIČNI BIENALE | Program
28. avgust 2015 — 03. december 2015
#
#
#
#
#
#
#
#

 

JAVNA VODSTVA
Vsako nedeljo, med 15. in 17.30 uro

 

Spremstvo tolmača za gluhe vsako zadnjo nedeljo v mesecu: 27. september, 25. oktober, 29. november. Vodstvo poteka po osrednji razstavi 31. grafičnega bienala Nad tabo/ti. Zbirno mesto pred MGLC, ogled razstave v MGLC, sledijo sprehod skozi Jakopičevo sprehajališče ter ogled razstave v Moderni galeriji (ob 16. uri) in Galeriji Jakopič (ob 17. uri).


Torek, 20. oktober, med 16. in 17.30: Miran Mohar, vizualni likovni umetnik in prodekan Akademije za vizualne umetnosti AVA

 

Torek, 17. november, med 16. 30 in 18. uro: Mitja Velikonja, profesor kulturologije na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani, ter Sandi Abram, kulturni antropolog

 

Za več informacij o programu obiščite stran Mednarodnega grafičnega likovnega centra.  

 

 

PRAZNUJEMO 60 LET LJUBLJANSKEGA GRAFIČNEGA BIENALA
Četrtek, 1. oktober, med 16. in 18. uro
Brezplačno vodstvo v okviru Dnevov evropske kulturne dediščine 2015 in za udeležence Festivala za tretje življenjsko obdobje. Vodstvo poteka po osrednji razstavi 31. grafičnega bienala Nad tabo/ti. Zbirno mesto pred MGLC, ogled razstave v MGLC, sledijo sprehod skozi Jakopičevo sprehajališče ter ogled razstave v Moderni galeriji (ob 17. uri).

 

KUL ABONMA

Imetniki KUL abonmaja za mlade od 15 do 25 let imajo brezplačen ogled 31. grafičnega bienala. Posebno vodstvo zanje: sreda, 30. september, ob 15. uri. Zbirno mesto pred MGLC, ogled razstave v MGLC, sledijo sprehod skozi Jakopičevo sprehajališče ter ogled razstave v Moderni galeriji (ob 16. uri).

 

 

POSEBNI DOGODKI V MODERNI GALERIJI

Torek, 29. september, ob 17. uri

Četrtek, 12. november, ob 17. uri

Naprej v preteklost: o nastanku in razvoju mednarodnega grafičnega bienala, vodi dr. Marko Jenko; istočasno potekajo delavnice animacije za otroke.

 

Kavarna Moderne galerije

od torka do nedelje: 20.–25. oktober
AVA (Zala Kobe, Vanja Erjavec, Ana Jagodic, Nina Oblak, Sanja Vatič, Evelina Hägglund, Gregor Rozman, Luka Savić): Belo na belem
Serije umetniških dogodkov mladega kolektiva z Akademije AVA.

 

Akademija za vizualne umetnosti (AVA) in David GothardBelo na belem

Britanski gledališki režiser David Gothard, nekdanji režiser avantgardnega uprizoritvenega prostora Riverside Studios v Londonu, je k sodelovanju pri projektu, ki ga pripravlja za ljubljanski grafični bienale, povabil skupino mladih obetavnih slovenskih umetnikov, ki trenutno študirajo na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Skupina, ki se je poimenovala Belo na belem, bo v dialogu s soustanoviteljem kolektiva NSK Miranom Moharjem, dekanom Akademije AVA Pepijem Sekulićem in Davidom Gothardom pripravila projekt, ki se bo odvil v kavarni Moderne galerije. Z minimalnimi scenskimi prijemi, kot so postavitev luči ali lestev, bodo predrugačili prostor kavarne, prve štiri dni bienala pa bodo tudi postregli s pijačo in prigrizki. V sodelovanju z Davidom Gothardom bodo pripravili performanse in intervencije, v katerih bodo raziskovali osnovne umetniške elemente, kot so material, zvok, barva, luč, prostor.

Skupino Belo na belem sestavljajo Zala Kobe, Vanja Erjavec, Ana Jagodic, Nina Oblak, Sanja Vatič, Evelina Hägglund, Gregor Rozman in Luka Savić.

 
Priporočamo