MG+MSUM

WILHELM GROENER: Uprizarjanje arhiva @Začasni slovenski plesni arhiv
28. maj 2023 ob 18. uri
#

WILHELM GROENER: Uprizarjanje arhiva @Začasni slovenski plesni arhiv
Nedelja, 28. maj 2023 ob 18. uri | ZSPA (prvo nadstropje)

Predstavitev bo potekala v angleškem jeziku

Tokratna predstavitev nemškega tandema Wilhelm Groener je igriv hibrid predavanja in performansa. Predstavitev odraža njuno aktualno umetniško raziskovanje z naslovom »uprizarjanje arhiva«, ki presega njun več kot 20-letni opus in se ukvarja z možnostmi povezovanja nasprotujočih si konceptov arhivskega in performativnega. Metode, ritmi in konotacije arhivov zagotavljajo strukturne niti, iz katerih so vizualni elementi, telo, zvok in prostor stkani v performativno tkivo z več pripovedmi in trajnimi transformacijami.

WILHELM GROENER – leta 2001 sta vizualna umetnica Mariola Groener in plesalec Günther Wilhelm združila svoji imeni in umetnosti v znamko WILHELM GROENER. Za umetniški dvojec je njun Alter Ego nekakšen tretji prostor, v katerem v nenehnem širjenju, trenju in transformacijah nastaja njuno večplastno delo. Njun opus obsega 25 odrskih del, številne postaje njunega izvajalskega projekta 33 skic (33 SKIZZEN), več video del, umetniških edicij, publikacij in razstav. 

Organizacija in produkcija: Nomad Dance Academy Slovenija in MG+MSUM
Partnerji: JSKD (rezidenca WILHELM GROENER)
S finančno podporo: DANCE ON PASS ON DREAM ON, Ustvarjalna Evropa, Ministrstvo za javno upravo in Mestno občino Ljubljana


Več:
www.wilhelmgroener.net
www.framesfragmentsfrequencies.net
 


 


   

 

Priporočamo