MG+MSUM

PREDSTAVITEV KNJIGE | Spoznanje! Upor! Reakcija! Performans in politika v devetdesetih letih v pojugoslovanskem kontekstu
Sreda, 29. september 2021 | 12.00
#

Predstavitev publikacije

 

Spoznanje! Upor! Reakcija! Performans in politika v devetdesetih letih v pojugoslovanskem kontekstu

 

Sreda, 29. september 2021, ob 12:00

 

Vabimo vas na predstavitev publikacije v sredo, 29. septembra 2021, ob 12. uri v seminarju Muzeja sodobne umetnosti Metelkova.

Publikacijo izdajamo ob razstavi Spoznanje! Upor! Reakcija! Performans in politika v devetdesetih letih v pojugoslovanskem kontekstu, na predstavitvi bodo sokustosi razstave, ki so v glavnem tudi avtorji tekstov, in urednica Bojana Piškur.  

Publikacija je, tako kot istoimenska razstava, nastala v okviru štiriletnega programa Naše mnoge Evrope, ki ga vodi konfederacija muzejev Internacionala s partnerji in ga sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa. Publikacija v slovenščini in angleščini obsega  260 strani. Poleg tekstov, katerih avtorji so: Bojana Piškur, Rok Vevar in Jasmina Založnik, Jasna Jakšić, Asja Mandić, Vida Knežević, Biljana Tanurovska-Kjulavkovski in Ivana Vaseva, Linda Gusia in Nita Luci ter Zdenka Badovinac, vključuje še ilustracije Siniše Ilića in fotografije postavitve razstave.

Publikacijo je grafično oblikovala Katarina Popović (Beograd), ki je letos prejela najvišje stanovsko priznanje Grifon (priznanje za grafično oblikovanje v Srbiji).

 

Dogodek bo potekal v skladu s priporočili NIJZ. Udeležijo se ga lahko samo osebe z dokazilom o izpolnjevanju enega od PCT pogojev. Število poslušalcev je omejeno, zato priporočamo, da se prijavite na recepcijaMSUM@mg-lj.si ali po telefonu 01/2416825.

 

 

 

 

Priporočamo