MG+MSUM

2005-2015 | Luka Prinčič: Razpoke vmesnika III – Silicij
Torek, 29. marec 2016 | 21:00 | Slovenska Kinoteka
#
#
#
#

Razpoke vmesnika –​ Silicij bo v torek 29. marca 2016, ob 21. uri v Slovenski Kinoteki. Performans je del programa razstave Krize in novi začetki. Umetnost v Sloveniji 2005-2015.

http://www.emanat.si/si/produkcija/razpoke-vmesnika-iii--silicij/

 

V seriji avdio-vizualnih raziskav z naslovom Razpoke vmesnika (Interface Fractures) Luka Prinčič na podlagi premisleka o zmuzljivosti vmesnika kot razmerja med omreženimi akterji riše poetsko zvočno-svetlobno gibljivo sliko kibernetične sodobnosti: vmesnik ni trdna tehno-površina, ki bi ločevala naravo in kulturo, temveč razpokana opna skozi katero so spletena vezja. Silicij je (kot podnaslov tretje raziskave) metafora za kiberkulturo sodobnega časa, podlaga, na kateri je v simbiozi z ogljikom vzpostavljena bio-politika tehno-kapitalizma. Fizična potopitev v avdio-vizualno kompozicijo v temi kinodvorane z zvočno amplifikacijo povzroči vznik medijske sinteze v sinestetični sinhronizaciji svetlobnega in zvočnega vezja, ki izstopi iz platna.

 

Glasba, video, programiranje: Luka Prinčič

Izvršna produkcija: Nina Janež / EMANAT

Produkcija: Emanat
Koprodukcija/partnerji: Slovenska Kinoteka
Finančna podpora: Mestna občina LjubljanaMinistrstvo za kulturo RS

 

Razpoke vmesnika II: METAL izhaja iz Prinčičevega predhodnega dela na avdio-vizualnem področju: Razpoke Vmesnika I (Slovenska kinoteka, Ljubljana/SI), Sublimation Revision, z Majo Delak (Linux Audio Conference, Maynooth/IRL; Piksel, Bergen/NOR; LiWoLi, Linz/AT),Schizogram, z Luko Dekleva (Ars Electronica, Linz/AT), FeedForward Cinema, z Luko Dekleva (Netmage, Bologna/IT; EMAF, Osnabrueck/D), Retrospections: Maya Deren (Ljubljana/SI, Dresden/D, Beograd/SRB).​

 

______________________________

Umetnikova domača strannova.deviator.si