MG+MSUM

PREDSTAVITEV PRISPEVKOV IN POGOVOR | O novicah!
Sreda, 30. maj 2018 | 19.00 | Galerija ARCC.art, Dunaj
#

Sreda, 30. maj 2018, ob 19. uri

Galerija ARCC.art, Kaiserstraße 76, Dunaj

 

O novicah! bodo ob zaključku razstave Nike Autor Novicam se ne odpovemo! II predstavili strokovne prispevke Zdenka Badovinac, direktorica Moderne galerije Ljubljana in komisarka Beneškega bienala, mag. Ciril Oberstar, zaposlen na založbi ZRC in urednik revije Ekran ter področni urednik revije Dialogi,  in dr. Andrej Šprah, vodja raziskovalno-založniškega oddelka Kinoteke ter predavatelj na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo. Krajšim 15 minutnim predstavitvam bo sledil pogovor, ki ga bo povezovala dr. Andreja Hribernik, kustosinja razstave, direktorica Koroške galerije likovnih umetnosti in kustosinja slovenskega paviljona na Beneškem bienalu leta 2017.

 

Razstava predstavlja vsebinsko nadaljevanje projekta, ki je bil leta 2017 predstavljen v slovenskem nacionalnem paviljonu na Beneškem bienalu.  Sodelujoči avtorji bodo predstavili tri aspekte projekta; kontekstualnega, vsebinskega in formalnega.

 

Zdenka Badovinac se bo navezala na vprašanje procesa zgodovinjenja, oz. alternativnega branja zgodovine, ki se vzpostavlja s prehodom umetniških del, kot je Obzornik 63-Vlak senc, v javne zbirke muzejev. Ciril Oberstar se bo osredotočil na aspekt potovanja, ki se pojavlja kot vsebinski vodilni motiv na razstavi. Andrej Šprah pa bo osvetlil samo filmsko formo z zgodovinskega stališča in pričujoče delo postavil v širši filmsko-zgodovinski kontekst.
 

 

Dogodek financira in organizira Slovenski kulturno informacijski center SKICA.

Priporočamo