MG+MSUM

Inštitut Egon March: LUX, 2004 — ...
#

INŠTITUT EGON MARCH

1986, Ljubljana, Jugoslavija, zdaj Slovenija, deluje mednarodno

 

LUX, 2004 — ...

Interaktivna instalacija

Produkcija: Inštitut Egon March  

Koprodukcija: Galerija Kapelica, Moderna galerija

 

 

Sreda, 26. oktober 2016 ob 18. uri, Seminar, +MSUM, Maistrova 3, Ljubljana

V instalaciji 'Ditopia Lux' smo konec oktobra iz dobrih 3 kilometrov interaktivnega sprehoda po ljubljanskih ulicah prestopili v 14 kilometrski treking s kamero preko Istanbula. Marko Košnik bo menjavo programa pospremil s predavanjem 88 let od Moža s kino kamero do Dame z dlančnikom; do takrat se še vedno lahko interaktivno sprehodite od Sedlačka v Evro centru, predstave Živadinova v pivovarni Union, Petričeve v podhodu Ajdovščina, Gotovca v Mali galeriji, skupine BridA na Tromostovju, in nazaj do Smrekarjeve, Amona in Kamnika v Kiberpipi ter Doepnerja in Vaupla v Galeriji Kapelica. 

 

Četrtek, 17. november 2016, ob 17. uri, 1. nadstropje, +MSUM, Maistrova 3, Ljubljana

Tretja menjava nas bo sprehodila med Malim salonom in Muzejem moderne umetnosti v Rijeki. Marko Košnik je portretiral delavce MMSUM med postavljanjem in otvoritvijo razstave; sprehodimo se ne le skozi pisarne, arhive in knjižnico, temveč tudi po depojih inštitucije, v kateri je bila Diopia Rijeka premierno postavljena na bienalu Quadrilateral 3, 2009.

Po javnem vodstvu na razstavi Pionirji računalniške umetnosti bo Marko Košnik imel tudi predavanje Iz glasnih tišin v svetle teme; predavanje s primeri iz arhivov Inštituta Egon March, ki bo potekalo v 17. november 2016, ob 18. uri Projektni sobi, SCCA-Ljubljana, Metelkova 6, Ljubljana.

Priporočamo