MG+MSUM

MG+MSUM | NOVOSTI V KNJIGARNAH | Julij 2023

 

 

Radical Futurisms

Ecologies of Collapse, Chronopolitics and Justice-to-Come

T.J. Demos

 

T. J. Demos postavlja špekulativna vprašanja; kaj pride po koncu sveta. Trdi, da je enako pomembno premagati fatalistični nihilizem, kot je premagati lažne rešitve zelenega kapitalizma in algoritemskega upravljanja. Če se želimo izogniti kooptaciji podnebnih izrednih razmer s »techno popravki« in razkritju množic s ksenofobnim ekofašizmom, moramo gojiti vizije pravične prihodnosti in razcveta več vrst.


ISBN: 9783956795275
Založba: Sternberg Press

Cena: 19,00€

 

 

Inclusions

Aesthetics of the Capitalocene

Nicolas Bourriaud

 

Francoski umetnostni kritik, teoretik in kustos Nicolas Bourriaud meni, da so umetniki antropologi naše nove relacijske pokrajine. Bourriaud vidi novo generacijo umetnikov, ki zahtevajo molekularno antropologijo, ki preučuje človekove učinke na vesolje in interakcijo med ljudmi in neljudmi. Sodobna umetnost se ponovno povezuje z arhaično magijo, čarovnicami, čarovniki in šamani predkapitalističnih družb. Proti devitalizaciji sveta je umetnost uspela ohraniti nekatere vidike družbene funkcije in spiritualističnih praks teh družb. Inkluzije raziskujejo umetnostno zgodovino kot mrežo podzemnih galerij in šivajo raztrgane povezave.

 

ISBN: 9783956795862
Založba: Sternberg Press

Cena: 20,00€

 

 

Stuck on the Platform

Reclaiming the Internet

Geert Lovink

 

Vsi smo ujeti. Ne glede na to, kako močno se trudite izbrisati aplikacije iz telefona, vas moč zapeljevanja vleče nazaj. »Doom scrolling« je nova normalnost 24/7 spletnega življenja. Kaj se zgodi, ko se vaša domača pisarna začne počutiti kot klicni center in ste preveč obupani, da bi se odjavili iz Facebooka? Stuck on the Platform je zgodba, ki je odporna na ponovitve, o vzponu alternativnih platform, zgrajena na globokem razumevanju digitalne krize.

 

ISBN: 978-94-93246-08-9
Založba: Valiz

Cena: 24,99€

 

 

Objections

Form of Abstraction, Volume 1

Sven Lütticken

 

Forms of Abstraction se ne ukvarja z abstrakcijo kot formalno možnostjo v umetnosti ali kot zračno teoretsko špekulacijo, temveč kot operativno silo, ki je preoblikovala naš svet. Sodobna umetnost je tukaj analizirana kot skupek estetskih praks, ki se vrtijo okoli problematičnih in vprašljivih objektov, ki lahko delujejo kot produktivni ugovori.

 

ISBN: 978-3-95679-530-5
Založba: Sternberg Press

Cena: 20,00€